РИК – Стара Загора с нови подробности за отказаната регистрация на “Демократична България”

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

P1430695Отказ от собственоръчен параф “Вярно с оригинала” от страна на внеслия документите доц. Атанас Славов, след като му е било дадено такова указание от страна на РИК – Стара Загора и непредставени оригинални файлове с изискващия се електронен подпис е осуетило регистрацията на листата на “Демократична България”, потвърди днес пред медиите председателят на комисията Златина Йовчева. При това представителят на коалицията е дошъл за регистрация в последния момент – предложението е внесено в 16.15 ч., при краен срок 17.00 ч. Допълнително представените по електронната поща (с нерегистриран в ЦИК подател) и на флашка файлове също са извън времевия регламент.

Решението за отказ от страна на РИК да регистрира листата на ДБ е взето с гласовете на 13 от 16-те членове на РИК – Стара Загора.

Този следобед цялата налична документация бе сканирана и изпратена в ЦИК след жалба от страна на “Демократична България”, внесена в 14.30 ч. днес. Очаква се решението на ЦИК да бъде взето бързо.

“Технолигиите са напреднали, електронният подпис се признава навсякъде, но само когато е в съответния електронен документ. Но не и когато ни се представя хартиена разпечатка на този електронен документ, която ние не можем да проверим за вярност” – разясни Златина Йовчева.

В РИК – Стара Загора имат информация, че в РИК Пловдив “ДБ” е представила документи със собственоръчно поставени подписи върху хартиен носител.

В Стара Загора Районната избирателна комисия е регистрирала 26 листи на партии и коалиции с общо 258 кандидати за народни представители.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн