Старозагорка засади 50 дървета в Аязмото за юбилея си

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_0683IMG_0685С благородна инициатива отбеляза 50-ия си рожден ден старозагорката Анастасия Гидикова. През изминалия уикенд със семейството и приятелите си тя засажда 50 фиданки – тисове и един кедър, в парк “Аязмото”.

Питаме я защо? “Защото половин век живея в моя любим град, в който е всичко и са всички, които обичам. Защото засаждането на дървета е един начин да подобрим града ни и живота ни. Защото тисовете са специфични и рядко срещани насаждения. Защото дърветата създават въздуха, който дишаме и филтрират замърсяването, освен това носят красота и зеленина и доказано правят хората по-спокойни, по-добри и здрави. Защото остава следа и това е нещото, което всеки трябва да изпита. Защото трябва да дадем пример на децата си, как заедно защитаваме и се борим за това, което обичаме” – отговаря категорично тя.

“Благодаря от и със сърце на всички, с които днес сътворихме зелена красота и оставихме следа заедно и с любов към нашата Стара Загора и нашето Аязмо! Благодаря на Община Стара Загора и звено “Озеленяване и комунални дейности” за възможността да реализирам идеята си и за пълното им съдействие!” – казва още Анастасия Гидикова. Тя на два пъти е оглавявала Лайънс клуб Стара Загора Августа, а към момента е зонален председател на Зона Изток Дистрикт 130 България. Притежава дългогодишен управленски и административен опит в различни сфери – земеделие, застраховане, общински пазари и собственост, IT технологии, електронно управление, с реализирани проекти в различни направления. Докторант и преподавател е в Тракийския университет. Завършила е “Маркетинг и мениджмънт” в Държавна академия “Серго Орджаникидзе” – Москва, с допълнителни магистратури и квалификации по “Здравен мениджмънт” от Стопанска академия “Д. А. Ценов”, Свищов. Учител е по Икономика от ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий”, както и по методика на научните изследвания в Тракийския университета. На първо място винаги поставя семейството си. Майка е на двама сина.

“Обичам родния си град и хората до мен в радостни и тъжни моменти. Обичам морето, защото то е като любовта. Вечно и винаги се връщаме към него, за да може в тишината и вълните му да чуем, че правилният отговор на всички въпроси е любовта. Любовта към семейството, към ближните, към децата, към живота, към работата и заобикалящата ни среда” – разказва за себе си юбилярката.

IMG_0688IMG_0687
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн