Изцяло обновената сграда на поликлиниката в Казанлък бе официално открита в Деня на българската община

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

2168В Деня на българската община Община Казанлък насочи внимание към най-важното за човека – здравето, дейностите и придобивките в сферата на здравеопазването. На откриването на изцяло реновираната сграда на Диагностично-консултативен център – Поликлиника Казанлък, приветствие поднесе кметът Галина Стоянова. Тя подчерта, че и ДКЦ и МБАЛ Казанлък са общински структури, а техните управители – и общински служители: „Бъдете здрави и не забравайте, че да служиш на обществото означава чест и достойнство! Защото да бъдещ управител на здравно заведение не изисква само качествата на добър лекар, а всички човешки качества, и то в партньорство с общински, държавни и частни институции. Подадената ръка за подкрепа и общата работа ще бъдат в полза на всеки гражданин на Казанлък“ – посочи кметът и увери, че здравните заведения работят на високо ниво и нейният екип винаги ще ги подкрепя.

Управителят д-р Красимир Пейчев разказа за извършените дейности и благодари на дарители, спонсори и партньори.

В ДКЦ – Поликлиника са на разположение 55 кабинета, в които работят 34 лични лекари, 11 специалисти в помещения под наем, 24 лекари и 10 стоматолози. Заведението разполага и с 16 специализирани медицински кабинета, лаборатория по образна диагностика, клинична лаборатория, манипулационна и сектор по физикална и рехабилитационна медицина.

През януари тази година започна изпълнението на проект “Внедряване на мерки за енергийна ефективност на ДКЦ – Поликлиника, гр. Казанлък” с финансовата подкрепа на Национален доверителен екофонд по Инвестиционна програма за климата. Общата стойност на проекта възлезе на 804 008.41 лв., от които близо 120 000 лв. е съфинансирането от бюджета на Община Казанлък.

Извършените строително-ремонтни дейности върху сградата целят повишаване на енергийната ефективност на заведението и намаляване емисиите на парниковите газове. В рамките на 7 месеца бяха извършени дейности като топлоизолация на фасади, топло- и хидроизолация на покрива, топлоизолация на сутренните стени и тавани при английските дворове, подмяна на дограма, подмяна на осветителни тела в общите части на сградата и осигуряване на пожарната й безопасност.

Със собствени средства на дружеството на поликлиниката в размер на 72 000 лева са обновени кабинетите, ремонтиран е партерният етаж, оформени са нови входове и техните стълбища, изградена е интернет мрежа и видеонаблюдение.

Обновената сграда на Районна поликлиника – Казанлък бе осветена от Негово Високопреосвещенство Старозагорския Митрополит Киприан с тържествен водосвет за здраве и благоденствие. „Радвам се на поредната обновена сграда в община Казанлък, защото когато всичко се върши с любов, то винаги е благопреуспяващо и винаги е по Божие допущение!“ – каза митрополитът и подари на екипа на Районната поликлиника икона на Свети Йоан Рилски, небесния покровител на българите.

Лечебното заведение е пряк наследник на създадената през 1948 г. първа поликлиника при Околийския народен съвет в Казанлък. От 1977 г. функционира новата база на поликлиниката, на която никога не е правен цялостен ремонт.

Диагностично-консултативен център – Поликлиника Казанлък е най-голямото здравно заведение за извънболнична медицинска помощ в Община Казанлък, което обслужва населението на пет общини – Казанлък, Павел баня, Мъглиж, Гурково и Николаево.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн