Красимир Вълчев отново води листата на ГЕРБ в 27-ми Старозагорски избирателен район

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Krasimir Valchev 1024Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ утвърди водачите на листи за парламентарните избори на 14 ноември 2021 г. Днес (11 октомври) се очаква окончателно да бъдат утвърдени и целите листи във всичките 31 многомандатни избирателни района.

В Стара Загора за третите поред избори за Народно събрание тази година водач на листата на ГЕРБ отново е Красимир Вълчев – министър на образованието в последното правителство на Бойко Борисов.

Красимир Вълчев е роден на 9 юни 1975 г. в София. Израства в село Априлово, община Гълъбово. До осми клас учи в училище „Васил Левски“ в Гълъбово, а средното си образование завършва в Строителния техникум в Стара Загора. Завършва Икономически университет – Варна и е магистър по публични финанси. Преминава обучение по „Бюджет и финансово управление“ в университета „Дюк“ – САЩ.

Придобива опит в сферата на финансиране на образованието и оценка и наблюдение на изпълнението на европейските предприсъединителни програми.

През 2002 г. Вълчев започва работа в Министерството на финансите, като от 2003 до 2009 г. е експерт в дирекция „Държавни разходи“, която се занимава с планиране, изпълнение, анализ и оценка на бюджетни разходи. Красимир Вълчев участва в разработването и изпълнението на секторните и бюджетната политики. От септември 2009 г. до февруари 2017 г. е главен секретар на Министерството на образованието и науката (МОН), с прекъсване в периода от ноември 2013 г. до август 2014 г., когато е директор на дирекция „Бюджет и финанси“ в Министерството на външните работи. В МОН се занимава се с управление на администрацията и бюджета на ведомството, координира функционирането на отделните структури и звена към МОН, участва в процеса на формиране и изпълнение на политиките в сектора. През август 2016 година влиза в конфликт с министър Меглена Кунева, която го обвинява, че без нейно знание е започнал процедура за закупуване на рекламни материали за 2 милиона лева.

От април до май 2017 г. Красимир Вълчев е началник на отдел в дирекция „Финансиране на общините“ в Министерството на финансите. Назначен е за министър на образованието и науката на 4 май 2017 г. от 44-тото Народно събрание.

Пълният списък на водачите на листи:

1 МИР Благоевград – Росен Желязков
2 МИР Бургас – Любен Дилов
3 МИР Варна – проф. д-р Костадин Ангелов
4 МИР Велико Търново – проф. д-р Костадин Ангелов
5 МИР Видин – Росица Кирова
6 МИР Враца – Петя Аврамова
7 МИР Габрово – Томислав Дончев
8 МИР Добрич – Деница Сачева
9 МИР Кърджали – Цвета Караянчева
10 МИР Кюстендил Христо Терзийски
11 МИР Ловеч – Николай Нанков
12 МИР Монтана – Ирена Димова
13 МИР Пазарджик – Екатерина Захариева
14 МИР Перник – Кирил Ананиев
15 МИР Плевен – Валери Лачовски
16 МИР Пловдив град – Бойко Борисов
17 МИР Пловдив област – Дани Каназирева
18 МИР Разград – Десислава Атанасова
19 МИР Русе – Десислава Атанасова
20 МИР Силистра – Тодор Тодоров
21 МИР Сливен – Десислава Танева
22 МИР Смолян – д-р Красимир Събев
23 МИР София град – Румен Христов
24 МИР София град – Даниел Митов
25 МИР София град – Бойко Борисов
26 МИР София област – Младен Маринов
27 МИР Стара Загора – Красимир Вълчев
28 МИР Търговище – Теменужка Петкова
29 МИР Хасково – Делян Добрев
30 МИР Шумен – Красимир Вълчев
31 МИР Ямбол – Димитър Иванов
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн