Продължават областният онлайн конкурс „Стихове под липите“

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

241759590_100650282371356_7302950925054144475_nРотари Satellite e-Club Стара Загора продължава обявеният областен онлайн конкурс, посветен на Празника на града и възобновените Есенни литературни дни Стара Загора 2021. Инициативата, наречена „Стихове под липите“ цели да съхрани, популяризира и насочи вниманието на децата и младежите към безсмъртните творби на старозагорските ваятели на словото, както и да пробуди националното самочувствие сред младото поколение.

Онлайн надпреварата е за ученици между I и XII клас от цялата област. Участниците ще бъдат разпределени на две възрастови групи:

* I възрастова група – I – VII клас
* II възрастова група – VIII – XII клас

Всеки, който желае да се включи в конкурса, следва да запише видеофайл свое изпълнение на стихотворение от старозагорски автор. Стиховете – познати или не толкова популярни – могат да бъдат рецитирани и на емблематични за града места, свързани с живота и творчеството на поетите и вдъхновявали ги – родната къща на Николай Лилиев, къща музей „Гео Милев“, парк „М. М. Кусев“ и др. Ако желаят, участниците в надпреварата, освен с рецитаторски талант, могат са спечелят журито и с оригинално и атрактивно представяне на избраната от тях творба – обстановка, визия, музикален фон…

Времетраенето на всяко изпълнение не бива да надвишава 4 минути. Срокът за изпращане на видеоклиповете е до 31 октомври 2021 на адреса на Фейсбук страницата : Ротари Satellite e-Club of Stara Zagora.

Грамоти ще има за всички участници. Жури от специалисти ще отличи най-добре представилите се в конкурса в двете възрастови групи, които ще получат награда таблет. Имената им ще бъдат обявени на 5 ноември на страницата на организаторите.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн