Друг съдебен район да поеме разследването за кръговото и за “Арсенал”, предлага Окръжна прокуратура – Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

ProkuraturaОкръжният прокурор на Стара Загора изготви днес предложение до главния прокурор с искане за възлагане на разследването на две досъдебни производства – за катастрофа с трима пострадали пешеходци и за разгласяване на информация без разрешение на прокурор, на съответна прокуратура в друг съдебен район в страната.

По първото досъдебно производство на Районна прокуратура – Стара Загора като обвиняем е привлечен Н.М., на 18 г., за това, че на 01.10.2021 г. в Стара Загора при управление на лек автомобил, марка БМВ, е нарушил правилата за движение, като не е контролирал непрекъснато пътното превозно средство и по непредпазливост е причинил тежка телесна повреда на 23-годишната Д.М. и средна телесна повреда на 23-годишната П.П. – престъпление по чл.343, ал.3, буква А, вр. чл.343, ал. 1, буква Б, вр. чл.342, ал.1 от Наказателния кодекс. При пътнотранспортното произшествие е пострадала и 27-годишна жена, която е с установена лека телесна повреда след медицинска експертиза.

Второто досъдебно производство е на Окръжна прокуратура – Стара Загора и е образувано за извършено престъпление по чл. 360 от НК – разгласяване на информация от служители на МВР, представляваща следствена тайна, без разрешение на наблюдаващия прокурор по смисъла на чл.198, ал.1 от НПК – материалите от разследването не могат да се разгласяват без разрешение на прокурора. Изнесените данни са по разследване на Районна прокуратура – Стара Загора за кражба на конкретни изделия от фирма и документи със съдържаща се в тях информация, чувствителна за фирмата и представляваща интерес за чужди конкурентни фирми.

Апелативна прокуратура – Пловдив
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн