Районна прокуратура – Стара Загора внесе протест срещу домашния арест на шофьора от кръговото

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

ProkuraturaРайонна прокуратура – Стара Загора внесе днес протест срещу определението на Районния съд, с което е взета мярка за неотклонение „домашен арест“ спрямо 18-годишния Н.М. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 01.10.2021 г. в Стара Загора, при управление на лек автомобил марка БМВ, е нарушил правилата за движение, като не е контролирал непрекъснато пътното превозно средство и по непредпазливост е причинил тежка телесна повреда на 23-годишната Д.М. и средна телесна повреда на 23-годишната П.П. – престъпление по чл.343, ал.3, буква А, вр. чл.343, ал. 1, буква Б, вр. чл.342, ал.1 от Наказателния кодекс. При пътнотранспортното произшествие е пострадала и 27-годишна жена, която е с установена лека телесна повреда след медицинска експертиза.

На 05.10.2021 г. Районна прокуратура – Стара Загора внесе искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Н.М., като съдът определи „домашен арест“.

Районна прокуратура – Стара Загора смята, че при налагането на по-лека мярка за неотклонение първоинстанционният съд не е взел предвид всички факти и обстоятелства по делото, както и по-високата степен на обществена опасност на извършеното деяние. Н.М. е управлявал автомобила с несъобразена скорост при навлизане в кръгово кръстовище, като е увеличил без причина скоростта при излизане, изгубил е контрол над превозното средство и е причинил телесни повреди на трима пешеходци. В период от четири месеца от придобиването на правоспособност той има и две констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата, което е предпоставка за опасността да извърши друго престъпление.

Протестът на Районна прокуратура – Стара Загора е внесен чрез Районен съд до Окръжен съд – Стара Загора за разглеждане на делото.

По предложение на наблюдаващия прокурор делото е възложено за разследване на следовател от Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Стара Загора поради фактическата му и правна сложност.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн