Окръжна прокуратура – Стара Загора внесе искане в съда за задържане под стража на шофьора, причинил катастрофа със загинал мотоциклетист

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

542653556563Окръжна прокуратура – Стара Загора внесе днес искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А.А., на 28 г., поданик на Кралство Великобритания. Той е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 3.10.2021 г. в Стара Загора при управление на лек автомобил, марка БМВ, е нарушил правилата за движение, в резултат на което е причинил по непредпазливост смъртта на едно лице и двустепенна средна телесна повреда на друго лице, като деянието е извършено след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин и деецът е избягал от местопроизшествието. Престъплението е квалифицирано по чл. 343, ал. 4, вр. ал. 3, вр. чл. 342, ал. 1 от Наказателния кодекс.

По делото е установено, че на 3.10.2021 г. около 19,40 ч. в Стара Загора А.А. управлявал автомобил, марка БМВ, по ул. „Генерал Столетов“ в посока от изток на запад. На кръстовището с ул. „Цар Иван Шишман“ водачът предприел забранена маневра – завой наляво и отнел предимството на насрещно движещ се мотоциклетист. Вследствие на сблъсъка мотоциклетът, марка „Ямаха“, се е отклонил вдясно спрямо посоката на движение, излязъл от пътното платно и при падането ударил намиращите се на тротоара двама пешеходци.

Водачът на автомобила е напуснал произшествието и направил опит да се укрие, но е бил установен и задържан от граждани, които са го предали на полицията. При тестването му с техническо средство е отчетен положителен резултат за употреба на наркотични вещества.

Междувременно тримата пострадали от инцидента са били откарани в болница, където 42-годишният мотоциклетист е починал. Двамата пешеходци – момиче на 17 г. и мъж на 53 г., са били настанени за лечение в болница. Момичето е получило черепна травма.

По досъдебното производство се провеждат активни действия по разследването, съобщиха от Апелативна прокуратура – Пловдив.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн