За двадесет и пети път избират кмет на Млада Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Mladezhki obshtinski savet znakНа 4 октомври в залата на Младежки дом от 19.00 часа Млада Загора ще избере своя 25-ти млад кмет. От 20 до 30 септември бe в ход кампанията за избор сред ученическата общност и сформиране на Младежки общински съвет (МОС).

Надпреварата за Кмет на Млада Загора ще бъде оспорвана. Участниците тази година са представители на три средни училища и професионални гимназии. Те ще дискутират една от три предварително подготвени теми:

* Да бъдем заедно без граници – доброволчество и партньорство – идеи и възможности в съвременния свят;
* Накъде отиват младите хора? – кои са техните приоритети, проблеми и предизвикателства и
* Младежката работа – предизвикателства и реалност.

Във вечерта на избора ще бъде изтеглена една от трите теми.

Тричленно жури, съставено от млади и активни хора, ще оценяват кандидатите по предварително зададени критерии – оригиналност на идеите, логика и яснота в изложението, аргументираност при излагане на идеите, сценично поведение на кандидата за млад кмет, речева култура, въздействие върху публиката, емоционална овладяност, чувство за хумор, бързина на отговора, етично поведение.

В избора участват и по трима делегирани представители на пет от училищата, регистрирали се за участие, независимо дали имат кандидат за Млад кмет или не, които ще гласуват тайно.

Кандидатите ще преминат през два кръга – представяне на темата и отговори на въпроси от журито и публиката.

Новоизбраният Кмет на Млада Загора ще участва в тържествения ритуал за издигане на националното знаме на Република България на Пети октомври – Ден на Стара Загора. По традиция той ще получи ключа на града. Новоизбраният кмет на Млада Загора ще се обърне с приветствие към младежта.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн