Представят фотоизложба за рeка Тунджа

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA. NET
*
Версия за смартфони >>>

Реката е живот – да се възползваме пълноценно, но и да я опазим за тези надолу по течението, защото и техният живот зависи от нея

Reka 660Изложбата под надслов “По-чисти реки – по-чисти морета” ще бъде представена на 05.10.2021 в 10:00 ч. в читалище „Гео Милев-1926“ – с. Ягода. На откриването й са поканени общинска администрация и ОбС – Мъглиж, авторите на фотографиите, медии, младежите и гражданите на с. Ягода и с. Юлиево.

Изложбата е опит да се насочи вниманието на младежите, гражданите и институциите към отговорността им за опазване качеството на водите, красотата на пейзажите и богатството на екосистемите на река Тунджа.

Възползвайки се пълноценно от специфичните ресурси и богатствата на голямата река, хората, живеещи край нея са задължени пред тези, които живеят надолу по течението и пред бъдещите поколения да не замърсяват реката с отпадъци от всякакъв вид, да не използват безотговорно водите ѝ.

“С партньори на фондация „Земя завинаги“ от Румъния, Молдова и Украйна учим хората, живеещи край Тунджа, Прут и Днепър, да не изхвърлят безразборно пластмасови отпадъци; да осъзнават, че отпадъчните им води не трябва да влизат в реката преди да бъдат пречистени; да компостират биологичните си отпадъци и да не допускат нерегламентирани сметища в близост до реката. Изказваме сърдечна благодарност на известни български фотографи – Александър Иванов, Ангел Гяуров, Веждин Хасанов, Ениз Караджа, Мая Врънгова, Alina Andreev и Kevin Mantey, които предоставиха прекрасни фотографии за участие в тази изложба” – казва изпълнителният директор на “Земя завинаги” – България Диана Искрева.

Изложбата ще започне своето пътешествие от читалище „Гео Милев-1926“ – с. Ягода, а след това ще бъде представена в различни библиотеки, читалища, училища и общини по течението на р. Тунджа, в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ – Стара Загора, както и в Музея на фотографията – Казанлък.
#

vvv

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн