Община Стара Загора призовава гражданите да използват възможността за онлайн преброяване

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Prebroiavane 2021 365 sqЕлектронното преброяване на населението и жилищния фонд в Република България започна и ще продължи до 24:00 часа на 30 септември. Община Стара Загора призовава всички жители да се преброят електронно. Въпреки удължаването на възможността за електронно преброяване с близо две седмици, интересът към тази възможност не е голям. Този метод са използвали едва 32% от гражданите, съобщават от Националния статистически институт.

„Днес вече всички използват онлайн услуги, затова нека покажем още по-добри резултати“, призова секретарят на местната администрация Делян Иванов, който счита още, че това е и най-безопасният начин за опазване здравето и живота на всички ангажирани в преброителния процес.

До 10 октомври е удължен и срокът всяко домакинство да бъде посетено от преброител. Ако вече сте се преброили онлайн, единственото, което трябва да направите, е да предадете на преброителя 15-цифрения код, който се генерира от системата за преброяване. Гражданите могат да следят актуалната информация, свързана с възможностите за преброяване. Подробни указания за регистрацията в портала на електронното преброяване можете да намерите на страницата census2021.bg или на сайта на НСИ.
#vvv

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн