Пътят към COP 26: Изборът на България – онлайн среща на експерти, управленци, приридозащитници и дипломати

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

unnamed (28)През последните години сме свидетели на зачестили по сила и последствия климатични аномалии в България, в Европа и света – проливни дъждове и наводнения, безводие и суша, горски пожари, необичайно продължителни горещини. Климатичната криза вече не е бъдеща прогноза, а реалност, която засяга живота на всеки един от нас.

Подготвени ли сме като общество, държава и международна общност да се справим с промените в климата и загубата на биоразнообразието?

За решенията и добрите практики ще говорим на 28 септември на специалната конференция “Пътят към COP 26: Изборът на България”, която MOVE.BG организира заедно с посолствата на Великобритания и Италия в България. Инициативата е посветена на подготовката на страната ни за Конференцията на ООН за климата COP 26 в края на октомври, чийто домакин е Великобритания в партньорство с Италия. На форума в Глазгоу всяка държава трябва да представи своята национална стратегия за справяне с промените в климата спрямо целите на Парижкото споразумение за ограничаване на глобалното затопляне.

Как страната ни се подготвя за COP 26 и каква позиция ще представим? Защо форумът в Глазгоу е шанс за България, Европа и света?

Очакваме ви на 28 септември на конференцията “Пътят към COP 26: Изборът на България”, която ще срещне водещи български и международни експерти, управленци, приридозащитници и дипломати. Заедно с тях ще обсъдим предизвикателствата пред България и какви възможности открива международният форум във Великобритания.

Ще ви запознаем и с възможните решения по четирите основни теми на COP 26:

* Ограничаване на промените в климата за постигане на нулеви нива на вредните емисии и глобално затопляне в рамките на 1.5*C
* Адаптиране към климатичните промени с цел защита на хората и природата
* Мобилизиране на финансови средства за зелен преход и за стимулиране на устойчивите инвестиции
* Стимулиране на сътрудничеството като път за изход от климатичната криза

Конференцията “Пътят към COP 26: Изборът на България” ще се излъчва онлайн в каналите на MOVE.BG във Facebook и YouTube.

Започваме в 10:30 часа на 28 септември.

Модератор на конференцията: Ирина Недева, председател на Асоциацията на европейските журналисти – България, и журналист в БНР.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн