4 случая на COVID-19 в център за настаняване от семеен тип в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA. NET
*
Версия за смартфони >>>

__Koronavirus 660Четири случая на COVID-19 са установени при две деца и двама души от персонала в център за настаняване от семеен тип в Стара Загора, съобщиха от РЗИ. Първият положителен резултат е отчетен на 21 септември след извършване на бърз антигенен тест в Спешно приемно отделение на УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович” – Стара Загора. Той е на лице от персонала. Инспектори на РЗИ – Стара Загора извършиха незабавно епидемиологично проучване и взеха проби за PCR тест от контактните лица. От изследваните 26 души трима са с положителни резултати (2 деца на 9 и 14 години и един човек от персонала).

Двете деца са изолирани в Клиниката по инфекциозни болести при УМБАЛ „Проф. Д-р Ст. Киркович” АД – Стара Загора, а на двете лица от персонала е наложена карантина за домащно лечение.

Извършена е крайна дезинфекция на Центъра за настаняване от семеен тип. Контактните деца са карантинирани за срок от 10 дни с предписание на РЗИ. Личният лекар е информиран за проследяване на здравословното им състояние.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн