Областният управител Иван Чолаков връчи Почетен знак на голмайстора на България Мартин Камбуров

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA. NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_6810 (Large)IMG_6814 (Large)Иван Чолаков удостои днес футболиста на ПФК „Берое“ Мартин Камбуров с Почетния знак на Областния управител. Известният ни спортист получи отличието заедно с грамота за изключителната спортна кариера, за високите му заслуги за успехите на „Берое“ и във връзка с обявяването му за голмайстор в елитната футболна група на България за всички времена.

„За мен е чест и удоволствие да Ви връча този знак. И аз, като всички фенове на футбола в Стара Загора, се гордея се с това, че в последните 4 години вие сте част от любимия ни отбор „Берое“. Този отбор е един от символите на нашия град. Може би не е случаен фактът, че и предходният носител на титлата голмайстор на България Петър Жеков е носил зелената фланелка пет години и още казва, че пази „Берое“ в сърцето си. Респект към Вашия висок професионализъм и футболното Ви майсторство. Пожелавам Ви да сбъднете и мечтата си да подобрите рекорда за най-много изиграни мачове в българския футболен елит“ – каза областният управител при връчването на Почетния знак.

„Аз съм по-силен на терена, отколкото в думите“, отговори Мартин Камбуров и призна, че е много развълнуван от получаването на почетното отличие. „От първия момент, в който дойдох в Стара Загора, усетих добротата на хората. Всички са отворени и позитивни към мен. Затова се радвам, че точно с този отбор бях обявен за голмайстор за всички времена. За мен това е голям рекорд. Надявам се, че с моята игра съм донесъл наслада на старозагорската публика“, каза той.

Запитан на какво отдава спортното си дълголетие, Мартин Камбуров заяви: „За мен годините са само цифра. Миналата година на 40 станах за шести път голмайстор на България в елитната футболна група“.

Футболистът на „Берое“ изрази увереност, че старозагорският отбор ще влезе в шестицата и добави, че тимът трябва да се бори с всички сили за Купата на България.

IMG_6813 (Large)
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн