Дискусионен клуб за леви идеи в Казанлък с остър протест против покачването на банковите такси

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

VYNIL_1_нев (1)“Ние, членовете на Клубния съвет на Дискусионен клуб за леви идеи „Георги Кирков” към БСП Казанлък, остро възразяваме срещу безконтролното вдигане на банковите такси от всички банки опериращи на територията на Република България. От няколко месеца у нас се наблюдава постоянно покачване на всички банкови такси по теглене, внасяне или банкови преводи, правени от българските граждани и фирми. Без всякаква обоснована причина се взимат от 2, 5 и повече лева за същите операции, за които преди година таксите бяха съответно 0,20, 0,50 и повече лева.

Във време на политическа, икономическа и здравна криза да взимаш от устата на българския пенсионер или работник по два и повече хляба заради услугата да си изтеглят пенсиите и заплатите или да обслужат кредитите си от собствените си банкови сметки, е равносилно на пладнешки обир и по-страшното – обричане на глад и безправие! Ако за банките, опериращи у нас е нормално българският работник и пенсионер безропотно да търпи този банков произвол, то за нас, наследниците на Димитър Благоев, Георги Кирков и Георги Димитров това е недопустимо!

Призоваваме всички работници и пенсионери от цяла България за обединение срещу това безправие!” – се казва в разпространена до медиите декларация на клуба.

#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн