Нов прием в Детско-юношеската студия за опера и балет “Маргаритки” – Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

DSC07167фДетско-юношеската студия за опера и балет „Маргаритки“ обявява прослушване на 2 и 3 октомври (събота и неделя) от 11.00 ч. в Държавна опера – Стара Загора.

В прослушването могат да участват всички желаещи на възраст от 5 до 16 години.

* Балетна школа – Децата трябва да бъдат облечени в удобно облекло и да си носят туфли (цвички). На прослушването ще бъдат оценени техните физически данни, чувство за ритъм и артистични заложби. Подготовка на танц не е необходима, но ако има такъв, музиката да се носи на CD или флашка.

* Вокална школа – На прослушването ще бъдат оценени вокалните умения на децата – точно интониране, правилна дикция, както и чувство им за ритъм и артистичните им заложби. Кандидатите трябва да подготвят една песен по избор и да носят музиката на CD носител или флашка.

Очакваме ви!

Ръководител на ДЮСОБ е Йова Петкова. Почетен ръководител на балетната школа е примабалерината Снежана Дескова, а ръководители са Богдана Сергеева, Ивелина Николова и Емилия Ставрева.

Ръководител на вокалната студия е Инна Андреева. Ръководител на подготвителна група към студията е Боряна Петрова.

Детско-юношеската студия за опера и балет отвори врати от началото на учебната 2015/2016 година. Операта на Стара Загора приюти в огромната си сграда талантливите малки артисти, като им предостави зали за репетиции, сцена и възможности за изява.

Децата от вокалната студия изпълняват от занимателни и поучителни песнички за най-малките до сложни полифонични (на няколко гласа) песни със съвременен аранжимент. Участниците в танцовата група изпълняват както сюжетни танци, така и модерен и класически балет.

ДЮСОБ има многобройни изяви и в спектаклите на Държавна опера Стара Загора – оперите „Бохеми“, „Турандот“, „Лучия ди Ламермур“, „Тоска“ и др., в балетите „Лешникотрошачката“, „Лебедово езеро“, „Фантастичното дюкянче“, „Снежанка и седемте джуджета“ и др.

От 2015 г. ДЮСОБ натрупа и репертоар. На сцената на Операта бяха реализирани мюзикълите „Едно лято в едно блато“, „Шегобишко на острова на чудесата“, „Коледни вълнения“, „Машина на времето“, „Космическа приказка“, „Отмъщението на Зайчето Питър“ и др.

Студията приема участници всяка година през октомври-ноември.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн