Откриха реновираната сграда на Педагогическия факултет на Тракийския университет

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

DSC_8900DSC_8845Изцяло реновираната сграда на Педагогическия факултет на Тракийския университет беше официално открита от ректора доц. Добри Ярков и декана на учебното звено проф. Таня Борисова в навечерието на големия християнски празник Кръстовден.

Сградата е санирана със средства на университета на стойност 680 хиляди лева. Закупени са близо 50 нови климатици, изцяло подменени и оборудвани са два компютърни кабинета и са ремонтирани санитарни помещения със средства на факултета.

Бижутата на обновената сграда са ефектни светещи знамена – в цветовете на националния флаг и на Европейския съюз.

Ректорът доц. Ярков заяви, че всяка една стъпка, която прави университетът, е крачка към признанието той да бъде обявен за първият Зелен университет в България: „Днес е много хубав ден за Тракийския университет и аз се чувствам, може би, най-щастлив, защото виждам как се сбъдват моите мечти отпреди години. А те бяха всички сгради в Тракийския университет да са с по-малко разход на енергия, да пестят въглеродни емисии, да имат енергийни паспорти. По време на пандемичната обстановка успяхме да завършим ремонтите на Педагогическия факултет и на Медицинския колеж за много кратки срокове. Досега сме инвестирали над 10 милиона лева в енергийна ефективност и ще инвестираме още. Гордейте се, че работите и учите тук!“

Откриването беше съпътствано с посрещане на първокурсниците във факултета, с музикална програма и представяне на професионалните направления и специалности.

Педагогическият факултет на Тракийския университет е втори по рейтинг в страната. Тази година бе изпълнен изцяло предвиденият държавния прием от 220 бъдещи учители, приети са още 30 в платената форма на обучение.и университет е втори по рейтинг в страната. Тази година бе изпълнен изцяло предвидения държавния прием от 220 бъдещи учители и са приети още 30 в платена форма на обучение.

DSC_8789DSC_8700DSC_8687
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн