Община Стара Загора набира кандидати за подмяна на отоплителните уреди на дърва и въглища

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

c5178ee3fc5ad76031193b54a5942457Срокът за прием на документи изтича на 1 октомври 2021 г.

На 22 юни 2021 г. Община Стара Загора започна да приема документи за кандидатстване за безплатна подмяна на стари отоплителни уреди на дърва и въглища с нови на газ и пелети по Основната фаза на Интегрирания проект „Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух” LIFE17 IPE/BG/000012 – LIFE IP CLEAN AIR по Програма LIFE на Европейския съюз.

До 1 октомври документите за кандидатстване могат да се подават всеки работен ден от 9:00 часа до 17:00 часа в центъра на общината за прием на документите на адрес: гр. Стара Загора, бул. „Цар Симеон Велики“ 107, партер.

Кандидати, които са подали документи за участие в Пилотната фаза на проекта и са включени в резервния списък, се класират по право за участие в Основната фаза за същия имот и за същото отоплително оборудване, за което са кандидатствали за подмяна на отоплението на дърва и въглища през Пилотната фаза. В случай, че желаят да продължат участието си в проекта и да им бъде подменено отоплителното оборудване през Основната фаза, тези кандидати трябва да посетят офиса на общината, където да потвърдят желанието си чрез подписване на декларация по образец.

В рамките на Основната фаза на проекта се предвижда да бъдат подменени старите отоплителни уреди на дърва и въглища на 967 домакинства, които са включени в териториалния обхват на въздействие на проекта.

Допълнителна информация и документи за участие са налични на сайта на Община Стара Загора и на електронната страница на проекта: http://lifeipcleanair.eu/

Подмяната на старите отоплителни уреди с по – екологични такива ще допринесе за значително подобряване качеството на въздуха в нашия град. Община Стара Загора призовава всички заинтересовани граждани към активност и участие в проекта.
#lice

социални мрежи


echo
Copyright © 2021 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн