„Европейски дни на наследството“ ще се проведат в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Museiat_660Регионалният исторически музей в Стара Загора ще се включи в „Европейските дни на наследството“ 2021. На 16 септември (четвъртък) от 17.30 ч. в конферентната зала на втория етаж на Културен център “Стара Загора” ще бъде представена книга „Боруйската Мала Света Гора” с автори проф. Иван Т. Иванов, дб, дбн и д-р Мариана Минкова, завеждащ отдел „Нумизматика” към РИМ-Стара Загора.

На 17 септември (петък) от от 10.30 до 14.30 ч. на открито в Лапидариума на музея ще се състои кръгла маса на тема „180 години светско образование в Стара Загора”.В същия ден в малката изложбена зала на Регионалния исторически музей ще бъде подредена изложбата „Археология по време на пандемия, 2020-2021 г.“.

През уикенда по повод „Европейски дни на наследството” 2021 ще бъде намалена цената на билетите за вход в музейните обекти – РИМ-Стара Загора, музей „Неолитни жилища”, Архитектурен комплекс „Музей на религиите”. Редовният билет ще е 1.00 лв., а за ученици, студенти и пенсионери – 0,50 лв.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн