Откриха „Beerфестът“ в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA. NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_1872IMG_1909Най-дългоочакваното шесто издание на „Beerфестът“ в Стара Загора бе открито снощи на поляната до парк „Загорка“. Традиционният бирен фестивал се завръща през тази година, за да донесе празнично настроение на жителите и гостите на града. Община Стара Загора и пивоварна “Загорка” са подготвили изключително богата музикална програма, качествено традиционно и крафт пиво и много изненади, на които ще могат да се насладят посетителите в продължение на четири дни.

Музикалната програма започна в 19.00 ч. със старозагорските виртуози на фънк и соул музиката – Overground Brass Band, които публиката в града помни и от предишните издания на „Beerфестът“.

После на сцената се качиха големите български таланти Любо Киров и Михаела Маринова, които изпяха най-новите си хитове пред екзалтираната публика. В репертоара им бе включен и саундтракът, създаден за български филм – „Сериал“ в изпълнение на Михаела Маринова, както и последният сингъл, вдъхновил предстоящия албум на Любо Киров – „Целуни ме“. Феновете се потопиха в магията от съвместното им изпълнение „Мога“ и се насладиха на любими и добре познати песни.

Днес почитателите на хип-хоп културата, ще се насладят на алтернативните и ъндърграунд бийтове на Без компромис (Sistah и DJ Skill). Любителите на freestyle елементите ще станат свидетели на невероятно скреч батъл шоу между DJ Skill и DJ Stevie G. Сцената ще „вдигне завеси“ и за по-класическите в хип-хоп музиката в България – Лора Караджова и Кристо, а вечерта ще закрие (р)еволюционният 100 кила.

Светльо Витков, Кольо Гилъна и Ерол Ибрахимов, познати още като Група Екс, са част от програмата на 4 септември, събота, когато ще зарадват публиката с познатите хитове на Хиподил, Контрол и Уикеда. Преди тях сцената ще превземат старозагорската група Иво Руев Бенд 69 и врачаните от Докторс Гого Бенд.

В последната музикална вечер – неделя, 5 септември, големите български имена в рока – „Фондацията“ в състав Кирил Маричков, Иван Лечев, Славчо Николов, Венко Поромански и Дони ще зарадват старозагорци. Специални гости, които ще се присъединят към тях, са Наско от Б.Т.Р., Звезди от АХАТ и Славин Славчев. Вечерта ще открият старозагорската група Rockstage, като почитателите на класическия рок ще посрещнат и Диана Експрес.

Beerфестът се провежда още от 2015 г. и през годините постепенно се превърна в много важна част от календара със събития на Стара Загора. Негови организатори още от старта му са Община Стара Загора пивоварна Загорка.Заедно с богатата музикална програма.

Гостите на събитието ще могат да се включат и в различни активации и игри от откриването в четвъртък до неговия финал в неделя. Специална зона за релакс очаква най-слънчевите бирени ентусиасти. Те ще могат да премерят сили в безплатни двубои по джага или просто да се насладят на споделените моменти с приятели в кът за отдих на една от най-любимите за българите бири – „Ариана“. Бирата, „направена от слънце“, ще им даде възможност да усетят позитивната енергия на слънцето, защото част от енергията, с която се захранват мебелите в зоната е получена директно от слънцето, посредством мини соларна инсталация до самия кът.

Всички, които искат да запечатат паметни моменти от своето емблематично изживяване, ще могат да направят своя оригинална снимка или селфи на специално обособена фото рамка и да запазят „Доброто тук“.

IMG_1894IMG_1890 (1)
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн