Корнелия Нинова: Започваме публични разговори с другите партии без предварителни условия

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Kornelia Ninova 580“Никой не може сам да състави кабинет. Затова ще подходим държавнически, с разум и диалогичност към другите партии на протеста. Ще поканим „Изправи се! Ние идваме“, „Демократична България“ и „Има такъв народ“ на разговор. Няма да поставяме предварителни условия. Няма да поставяме предварително определени от нас кандидатури за министър-председател и министри. Искаме да вземем това решение заедно. Търсим консенсус по тези въпроси. Всичко ще се случи публично, пред медиите и целия народ – да се знае какви преговори водим, за какво и с кого.”

Това заяви Корнелия Нинова, след като БСП получи от президента Радев покана за връчване на третия мандат.

В последния опит за съставяне на правителство в рамките на 46-то Народно събрание БСП ще предложи четирите партии да стъпят на политическата декларация, постигната при първия кръг от преговорите и фиксирала съгласие по най-важните въпроси за България. “Разбира се, този документ остава отворен. На предстоящите разговори можем да го променяме, допълваме – всичко зависи от общата ни воля и от общата ни осъзнатост, че е необходимо да постигнем съгласие и диалог, за да излъчим редовен кабинет. На думи всички декларирахме, че България има нужда от това, но идва момент, в който тези думи трява да облечем в реални действия и добър резултат” – заяви Нинова.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн