Делегация от Германия е на посещение в Тракийския университет

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

1 (18)Делегация от Германия, начело с министъра на регионалното развитие на област Саксония – г-н Томас Шмидт, е на посещение в Тракийския университет по покана на ректора доц. д-р Добри Ярков.

Повод за визитата е мащабно мероприятие на тема „Трансформация на икономическия модел към нисковъглеродна биоикономика, кръгова икономика, основана на науката, иновациите и дигитализацията“, което организира Университетът. Делегацията от Германия, с всичките си експерти, е изключително полезна в обмяната на опит, научни и професионални практики, които област Стара Загора може да заимства от област Саксония в пътя към устойчив и плавен преход на региона.

Първата среща на немската делегация беше с ръководните представители на академичната общност на Тракийския университет – ректорско ръководство, декани и директори на структурни звена. По време на срещата бяха обсъдени високите възможности на науката и ролята на академичните среди в развитието както на регионално, така и на национално ниво.

Следващата работна среща премина с ключови представители на бизнеса и регионалната власт. На нея присъстваха изпълнителният директор на ТЕЦ “Ей и Ес” – Гълъбово Иван Цанков, изпълнителният директор на ТЕЦ “Контур Глобал Марица Изток 3″ Красимир Ненов и директорът на Дирекция „Превантивна дейност“ към РИОСВ – Стара Загора Диана Ганева.

Те от своя страна запознаха делегацията с фактическата обстановка, в която се намира бизнесът в регион Стара Загора в момента и тази, в която ще бъде поставен след Зелената сделка.

От своя страна немската делегация сподели ценен опит и съвети за плавния социален и икономически преход на региона.

След работните срещи гостите от Германия имаха възможност да посетят Университетската ветеринарна болница и Музея на коня.

Томас Шмидт4 (5)
#svz

социални мрежи


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн