Театър и за най-малките в рамките на 16-те Празници в Долината на тракийските царе

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

32 принцесите и змеят (Среден)Програмата на Празниците в долината на тракийските царе 2021 ще предложи приятни театрални емоции и на най-малките зрители с три представления на Държавен куклен театър Стара Загора. В кулминационните дни на Тракийските празници децата ще имат възможността да се насладят на някои от любимите си приказки, разказани с красиви кукли:

* 4 септември (Алиолувата къща), 11 часа – ЧЕРВЕНАТА ШАПЧИЦА по Шарл Перо. Драматизация и режисура: Цвети Пеняшки, сценография и кукли: Илина Стефанова, музика: Милен Апостолов. Участват: Ивана Бобойчева и Йордан Тинков.
Бабата на Червената шапчица е болна и тя трябва бързо да занесе кошничка с продукти, за да й помогне. Пътят й обаче минава през гората и там тя се среща с един “добронамерен” Вълк, който й помага да стигне до къщичката на бабата. Дали обаче намеренията му са чисти и защо не трябва да говорим с непознати, ще разберете в спектакъла на ДКТ Стара Загора.

* 5 септември (Алиолувата къща), 11 часа – ТРИТЕ ПРАСЕНЦА. Адаптация и режисура: Елица Стоянова. Сценография и кукли: Николай Демеров. Музика: Георги Генов. Участват: Станислав Матев и Яна Иванова.
Трите прасенца вече са големи и решават всяко от тях да си построи къщичка.След редица премеждия те научават най-важния урок – ако си помагат, ако са задружни в игри и в беди, дори Вълкът не е толкова страшен!

* 6 септември (Розариума), 11 часа – ПРИНЦЕСИТЕ И ЗМЕЯТ по М. Машатова. Сценична адаптация и режисура – Кирякос Аргиропулос. Сценограф – Анна Пулиева. Композитор – Петър Цанков. Участват: Татяна Андреева, Елица Матева, Калоян Георгиев.
Понякога изборът на невеста може да затрудни дори един змей! Няколко принцеси в една забавна история, наситена с много музика, смях сълзи и още нещо…

С над 60-годишна история, Държавният куклен театър в Стара Загора се радва на изключително млад ансамбъл и разнообразен репертоар. Театърът се нарежда сред водещите у нас в сферата на куклено-театралното изкуство и е носител на редица национални и международни призове за високото професионално ниво на творческия състав.

ПРАЗНИЦИТЕ В ДОЛИНАТА НА ТРАКИЙСКИТЕ ЦАРЕ 2021 ОЧАКВАТ И НАЙ-МАЛКИТЕ СИ ГОСТИ!
#vvv

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн