Осъдиха индиец в Стара Загора, подправил пакистански паспорт, за да се ожени за българка

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPKПо досъдебно производство на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден А., на 25 г., индиец, със статут на постоянно пребиваващ в Германия, за това, че на 20.08.2021 г. в Стара Загора съзнателно се е ползвал пред служител на група „Миграция“ при ОД на МВР – Стара Загора от преправен пакистански официален документ за самоличност – паспорт на 31-годишен пакистански гражданин, като за самото съставяне на посочения документ от него не може да се търси наказателна отговорност – престъпление по чл.316 вр. чл.308 ал.2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

По досъдебното производство е установено, че индиецът А. фалшифицирал пакистански официален документ за самоличност, поставяйки своя снимка в документа. Индиецът пристигнал в България и пред служител от сектор „Миграция“ към ОД на МВР – Стара Загора се легитимирал с неистинския документ, като искал да сключи брак с българка.

Районен съд – Стара Загора е наложил на А. наказание от 6 месеца лишаване от свобода условно с изпитателен срок от 3 години. Индиецът е признал вината си. Наказанието е наложено по споразумение, одобрен от Районен съд – Стара Загора.

Определението на съда е окончателно.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн