Часовниците в Стара Загора връщат стрелките 100 години назад

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Градски турВ последния уикенд на август (28 и 29 август) от 9.30 часа ще се проведат безплатни обиколки по следите на времето в Стара Загора. Началната спирка на завладяващото пътешествие е Туристически информационен център.

Градският изследовател и доктор по социална антропология Мария Славчева ще ни разкрие историята на някои от най-известните часовници в Стара Загора, както и тайната на точното време, част от живота на известни старозагорски часовникари. Ще се потопите в магията на времето и връщане в миналото столетие. Турът завършва пред емблематичния часовник на Държавен куклен театър

С цел спазване на дистанция местата в групите са ограничени до 25 човека. Записването ще бъде преустановено при достигане на лимита за всяка група.

Инициативата на Община Стара Загора и Туристически информационен център Стара Загора под надслов „Стара Загора – неразказани истории по правите улици“ се осъществява с помощта на Регионален исторически музей – Стара Загора и Регионална библиотека “Захарий Княжески” – Стара Загора.

Желаещите могат да се запишат на място в Туристически информационен център (бул.“Руски“ № 27), на тел.: 042/ 62 70 98, на email office@visitstarazagora.bg или на сайта www.visitstarazagora.bg
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн