Изложба с концерт дава начало на 16-те Празници в Долината на тракийските царе

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

OgiПървото събитие от културната програма на 16-те Празници в долината на тракийските царе предстои утре – 24 август. Русенският художник Огнян Балканджиев ще представи пред казанлъшката публика авторската си изложба „Завръщане II“ в зала „Иван Милев“ в Културно-информационния център на ул.“Искра“ №4 от 18,00 ч. Младият художник е добре познат сред ценителите с живописните си пейзажи, цветни графики и многобройни шаржове на популярни личности. Причината да озаглави завръщането си в Казанлък като „второ“ е във факта, че Огнян Балканджиев е силно свързан с града като възпитаник на Художествената гимназия „Академик Дечко Узунов“. Експозицията е един вид реверанс към хубавите спомени тук.

Час по-късно, от 19,00 ч., в рамките на изложбата, на площад КИАЦО ще започне концерт на една от най-бързо развиващите се русенски музикални групи – SODA A’COUSTIC. Публиката ще чуе акустични изпълнения на някои от най-обичаните песни на български групи и изпълнители като „Сигнал“, „ФСБ“, „Импулс“, „Авеню“, Любо Киров и още много други от родната сцена. За жителите и гостите на Казанлък ще свирят и пеят Диан Максимов – китари и вокал, Евгени Марков – китари и вокал, Росен Минчев – вокал, Емилиян Драганов – ударни.

Празниците в долината на тракийските царе 2021 ще продължат до 6-ти септември, като за първи път на открита сцена на язовир „Копринка”, на брега на древния Севтополис, за жителите и гостите на Казанлък Старозагорската опера представя:
* На 4 септември – Приказната ТУРАНДОТ;
* на 5 септември – музиката на Стинг в концерта STING THE OPERA и
* на 6-ти септември – танцовата драма НЕСТИНАРКА под звездите.

По традиция официалното откриване на тържествата е връчването на наградата на името на проф. Александър Фол. Церемонията ще се състои вечерта на 3 септември от 20,30 ч. Тази година публиката на откритата сцена до Тракийската гробница в парк „Тюлбето“ ще има възможността да се потопи в атмосферата на древнотракийската култура с премиера на спектакъла на Общински театър „Любомир Кабакчиев“ „Мистериите на траките – Орфей“.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн