Задържаха шофьор, управлявал след употреба на метамфетамин и държал марихуана

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA. NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С.И., на 33 г. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 17.08.2021 г. в Стара Загора е управлявал моторно превозно средство – лек автомобил, след употреба на наркотични вещества – метамфетамин, установено по надлежния ред – престъпление по чл.343б, ал.3 от Наказателния кодекс.

Привлечен е към наказателна отговорност и за това, че на 18.08.2021 г. в Стара Загора без надлежно разрешително е държал високорисково наркотично вещество – марихуана – престъпление по чл.354а, ал.3, т.1 от Наказателния кодекс.

На 17 август 2021 г. С.И. употребил наркотични вещества и предприел шофиране на автомобил. Извършен е обиск в дома му, където е намерена и иззета и марихуаната.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура – Стара Загора и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянията и на извършителя им, който е осъждан за престъпления против собствеността.

Определението на Районен съд – Стара Загора подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Стара Загора.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн