Безплатно тестване на електрическите скутери на Lime в Стара Загора – 17 август, 18-21 ч.

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA. NET
*
Версия за смартфони >>>

От 18 ч. до 21 ч. днес, на главната улица, пред сградата на общината
*
LimeСтара Загора, 17 август 2021 г. – Днес Lime (Лайм) организира за жителите на Стара Загора безплатно тестване на електрическите скутери. Във времето между 18 ч. и 21 ч. желаещите ще имат възможност да научат как да използват иновативните превозни средства.

По време на събитието на хората ще бъдат пояснени и основните правила за ползване на скутерите, а те са: движението се осъществява само по велоалеи или в най-дясната част от пътното платно на улици, където позволената максималната скорост за движение не надвишава 50 км/ч; забранено е движението по пешеходни алеи и тротоари; потребителите на Лайм трябва да са над 18 г. възраст, а паркирането на скутерите трябва да се осъществява по начин, който не пречи на останалите граждани. В допълнение компанията ще раздава и безплатни каски на желаещите. Носенето им по време на каране е препоръчително. Най-големият оператор в света на споделени електрически превозни средства започна дейност в Стара Загора преди по-малко от месец, но вече има над 2500 активни потребители в града, които са извършили близо 7000 пътувания, изминавайки над 11 000 км.

“Услугата ни беше приета с огромен интерес в Стара Загора. Радостни сме, че хората тук са отворени за един нов, по-екологичен начин на придвижване. Подходящата инфраструктура прави именно това развитие възможно. Днес отправяме покана към всички жители на града, които все още не са се престрашили да се качат на един от нашите скутери. Ние ще използваме възможността да призовем хората към внимателно каране, спазване на правилата за движение по пътищата, както и на уважение към градската среда и околните, паркирайки превозните средства, така че да не пречат на свободното движение.” – сподели Петко Анчев, оперативен мениджър на Lime за България, Гърция и Кипър.

За да използват един от скутерите на Lime, потребителите трябва да изтеглят приложението, налично за Android и iOS. После те трябва да създадат свой собствен профил и като последна стъпка да добавят дебитна карта за разплащане. След това те могат да намерят свободен скутер на картата в приложението и да го отключат чрез натискане на бутон и сканиране на QR код. Когато карането завърши, потребителите трябва просто да следват инструкциите от приложението, за да прекратят карането и да паркират. Съветваме потребителите ни да се запознаят със зоната на обслужване, която е видима в Lime приложението. Районите, където паркирането на скутер не е позволено или пък е наложена зона с ниска скорост на придвижване, са маркирани в червено.

Цената за услугата е както следва: 1.20 лв. първоначална такса за отключване на скутера; към нея се добавят по 0.25 лв. за всяка минута каране. Очаква се средната продължителност на пътуването в Стара Загора да е около 8 мин. Пътуване с такива параметри би струвало около 3.20 лв. за потребителя. Компанията предлага и абонаментната услуга Lime Prime, чрез която се премахва такса за отключването. Така цената на пътуването със средна продължителност от 8 мин., би била 2 лв.

Нашият ангажимент за безопасност

Скутерите на Lime са безопасни и лесни за използване. Ние призоваваме потребителите винаги да се карат отговорно, да носят каска по време на придвижването, да спазват правилата заложени в измененията на Закона за движения по пътищата, приети през юни 2020 г.. Припомняме, че скутерите трябва да се паркират извън обозначени пешеходни пътеки, служебни рампи, входове на сгради, метростанции или по начин, който не ограничава придвижването на останалите участници в движението.

#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн