Благодарствен адрес до „Мини Марица-изток” ЕАД за потушаването на пожара край Твърдица

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA. NET
*
Версия за смартфони >>>

8dd253c4f4428280a7a72dc50033992eБлагодарствен адрес до ръководството на „Мини Марица-изток” ЕАД изпрати областният управител на Сливен Минчо Афузов, по повод оказаното съдействие при потушаване на големия горски пожар край Твърдица в периода 27 – 29 юли, обхванал силно пресечени територии.

Въгледобивното дружество предостави тежка минна техника за прокарване на просеки, което съществено ограничава разпространението на пламъците в подобни бедствени ситуации. През двата напрегнати дни на терен са булдозеристите Васил Иванов, Валентин Мутафчиев, Деян Тодоров и Светослав Спасов от рудник „Трояново -1”. Те прокарват над 2км. просеки с ширина 8 м през труднодостъпния терен. Подобрени са и над 5 км. горски пътища в района на пожара.

Булдозерът е транспортиран от влекач с платформа, с водачи Динко Димитров от рудник „Трояново -1” и Тихомир Минков от рудник „Трояново-север”.

„Бързата реакция, с която ни бе предоставена техника, позволи да се ограничи резултатът на огненото бедствие. Това бе от съществено значение за работата на гасаческите екипи. Изключително съм признателен, защото Сливенска област получава помощ и съдействие от ваша страна не за пръв път.”, пише в благодарствения адрес на областния управител на Сливен. Своята признателност за приноса на мините към потушаването на пожара изрази и кметът на Твърдица Атанас Атанасов.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн