Услугата за споделени електрическите скутери на Lime вече и в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA. NET
*
Версия за смартфони >>>

Над 100 от превозните средства на американската компания тръгват в града тази седмица

876584898Стара Загора, 27 юли 2021 г. – в сряда Lime (Лайм), най-големият оператор в света на споделени електрически превозни средства, започва дейност в Стара Загора. Близо две години след навлизането на първата услуга за микромобилност в България, компанията прави инвестиция в изграждането на нова транспортна услуга в града. Lime вече развива дейност в София и Пловдив, а в Стара Загора на разположение на местните жители и гости ще има над 100 скутера, разпределени на 13 ключови локации в града.

“Развитието на велосипедната инфраструктура в Стара Загора е впечатляващо. Тук има отлични условия за придвижване с алтернативи на автомобила като електрическия скутер. Именно поради тази причина Lime избра този град да бъде следващата стъпка от разширяването ни в България. Изказвам благодарност към кмета, г-н Живко Тодоров и екипът му. С общи усилия ние избрахме подход съобразен с нуждите на хората, както и с характеристиките на града. Жителите на Стара Загора вече имат на разположение бърз, лесен, безопасен и чист начин на придвижване.” сподели Петко Анчев, оперативен мениджър на Lime за България, Гърция и Кипър.

За да използват един от скутерите на Lime, потребителите трябва да изтеглят приложението, налично за Android и iOS. После те трябва да създадат свой собствен профил и като последна стъпка да добавят дебитна карта за разплащане. След това те могат да намерят свободен скутер на картата в приложението и да го отключат чрез натискане на бутон и сканиране на QR код. Когато карането завърши, потребителите трябва просто да следват инструкциите от приложението, за да прекратят карането и да паркират. Съветваме потребителите ни да се запознаят със зоната на обслужване, която е видима в Lime приложението. Районите, където паркирането на скутер не е позволено или пък е наложена зона с ниска скорост на придвижване, са маркирани в червено. Важно е да се отбележи, че не се позволява употребата на електрическите скутери от лица под 18 годишна възраст.

Цената за услугата е както следва: 1.20 лв. първоначална такса за отключване на скутера; към нея се добавят по 0.25 лв. за всяка минута каране. Очаква се средната продължителност на пътуването в Стара Загора да е около 8 мин. Пътуване с такива параметри би струвало около 3.20 лв. за потребителя. Компанията предлага и абонаментната услуга Lime Prime, чрез която се премахва такса за отключването. Така цената на пътуването със средна продължителност от 8 мин., би била 2 лв.

Нашият ангажимент за безопасност

Скутерите на Lime са безопасни и лесни за използване. Ние призоваваме потребителите винаги да се карат отговорно, да носят каска по време на придвижването, да спазват правилата заложени в измененията на Закона за движения по пътищата, приети през юни 2020 г.. Припомняме, че скутерите трябва да се паркират извън обозначени пешеходни пътеки, служебни рампи, входове на сгради, метростанции или по начин, който не ограничава придвижването на останалите участници в движението.

Всеки потребител на Lime се възползва от сигурността на застраховка “Лична злополука” и тип “Гражданска отговорност” от Алианц. Тя се предоставя автоматично, без допълнително заплащане.

*  *  *
Стара Загора, 28 юли 2021 г. -  Нов екологичен начин за придвижване беше представен днес в Стара Загора. Най-големият оператор в света на споделени електрически превозни средства Lime ще представи на старозагорци услуга за микро мобилност чрез електрически скутери.

„Идеята на нашата услуга е нов вид микро мобилност, чрез която хората лесно, бързо и екологично могат да се придвижват из целия град. Желаещите да се възползват трябва да изтеглят приложението https://play.google.com/store/apps/details?id=com.limebike , налично за Android и iOS и да създадат свой профил“, разясниГеорги Бакърданов, представител на фирмата.

IMG_9926Над 100 скутера, разпределени на 13 ключови локации в града, ще могат да бъдат използвани от пълнолетни граждани и гости на Стара Загора. Цената за услугата е както следва: 1.20 лв. първоначална такса за отключване на скутера; към нея се добавят по 0.25 лв. за всяка минута каране. Очаква се средната продължителност на пътуването в Стара Загора да е около 8 мин. Пътуване с такива параметри би струвало около 3.20 лв. за потребителя. Компанията предлага и абонаментната услуга Lime Prime, чрез която се премахва такса за отключването. Така цената на пътуването със средна продължителност от 8 мин., би била 2 лв. Всеки потребител ще бъде застрахован по време на използване на скутера.

В рамките на един час пред сградата на местната администрация старозагорци можеха да разгледат новите скутери и да ги изпробват.

По време на представянето присъстваха още Бояна Делева, началник отдел „Транспорт“ и Пламен Йорданов, началник отдел „Екология“ в Община Стара Загора.
IMG_9934
#

vvv

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн