Филмът за Бедечка отново в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA. NET
*
Версия за смартфони >>>

Продължава и петицията за запазване на градските паркове

Bedechka 660Трейлърът на филма вижту тук. Страницата на филма - тук.

Филмът “Случаят Бедечка” на   Димана Шишкова за знаковия старозагорски парк продължава националното си  турне в страната и отново идва в Стара Загора. На 23 юли (петък), от 20:30 ч., обновената лятна сцена на Кукления театър ще приеме старозагорци за прожекция.
Събитието идва година след премиерата на филма, която бе в Къщата на архитекта. Затова и зад прожекцията застава и Творческият колектив “На улицата” - мрежата, която се създаде около творческите места по уличката “Сава Силов”. Основен организатор на прожекцията в петък е Международният младежки център – Стара Загора. Филмът за Бедечка е поредно заглавие в програмата на младежкия център за лятно кино в Стара Загора.
Филмът вече се въртя в Бургас и Велико Търново, препълни летния театър в Синеморец, стигна до едно от популярните социални места в Пловдив и наскоро предизвика оживена дискусия в София. Предстоят прожекции и във Варна и още няколко български града.
Лентата представя едно лично пътешествие на авторката, което започва от родния град Стара Загора и преминава през три континента. С любопитни примери за усилията на гражданското общество в Берлин, урбанистичен проект за устойчив град в панамската джунгла и среща с коренното население на Венецуела.
Междувременно Димана Шишкова популяризира и обща петиция за запазване на градските паркове и градини. Повод за обединението са продържаващите строежи в Морската градина във Варна, неяснотата около парк „Бедечка“ в Стара Загора, изтичащите срокове за отчуждаване на терени в паркове като Южния парк в София и множество подобни казуси в цялата страна.

#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн