Oткриват уникална изложба „150 години Стара Загора“

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA. NET
*
Версия за смартфони >>>

Stara Zagora 9Утре, 19 юли (понеделник), от 10,30 часа в алея “Стара Загора” на парк „Пети октомври“ ще бъде представена изложбата „150 години с името Стара Загора“. Тя е реализирана със съдействието на Община Стара Загора от екип специалисти от Регионалния исторически музей, Художествената галерия, Регионална библиотека „Захарий Княжески“ и Музей „Литературна Стара Загора“, с участието на историка Величка Койчева.

Експозицията акцентира върху най-важните моменти от градоустройството и строителството, икономическото и общественото развитие на Стара Загора в периода от Българското възраждане до средата на ХХ в. Старозагорци и гостите на града ще могат да се „разходят“ из правите улици, проектирани от Лубор Байер, красивите паркове, изградени с много усилия. Посетителите ще се докоснат до празниците и традициите да предците ни, ще разберат защо Стара Загора е наречена „Град на кипарисите“, „Град на липите“ и „Град на поетите“, град, дал на страната ни бележити учители, писатели, поети, музиканти…
#vvv

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн