Panda Labs открива новатори в сферата на мобилността

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA. NET
*
Версия за смартфони >>>

Четирите най-добри отбора от цялата страна ще премерят сили на финала на мастърклас, организиран от WWF

unnamed (14)От 12-и до 18-и юли в София Тех Парк при спазване на всички мерки за сигурност се провежда финалният етап от мастъркласа „Бъдещето на мобилността“, който е част от младежката иновационна програма на WWF България – Panda Labs. Главните действащи лица са любознателни ученици и студенти на възраст между 15 и 25 години със засилен интерес към иновациите, технологиите, природните науки и опазването на околната среда.

Най-добрите отбори стигнаха дотук, след като бяха избрани да се включат в тематичния семестър „Бъдещето на мобилността“ в конкуренцията на десетки достойни кандидатури. Семестърът завърши с тридневен хакатон, в който, водени от специалисти от бизнес средите, науката и НПО сектора, отборите работиха неуморно, за да представят своите иновативни решения за справяне с наболели екологични и социални проблеми в сферата на мобилността.

Най-добрите „изобретатели“ получиха шанса да преминат към следващото ниво – мастърклас, където опитно жури ще определи кой отбор има най-перспективен бизнес план, за да превърне идеята си в успешен продукт или услуга.

Кои отбори се борят за наградата?

В края на хакатона журито селектира най-вдъхновяващите идеи, като изпрати на мастърклас четири отбора:

* V Формация – с идея за приложение, което да интегрира всички видове алтернативен транспорт;
3 пъти за щастие – с предложение за конвертиране на стари автомобили в услуга за споделено пътуване;
Easy Travel – с платформа за следене в реално време на транспортната мрежа и наличните алтернативни методи за придвижване;
Driving Force – с приложение за транспортни алтернативи и информация за въглеродния отпечатък и зеления рейтинг на потребителите.

Преди да бъде определен крайният победител, в рамките на седмицата отборите ще минат през наситена програма от лекции по финанси, маркетинг, технологии за привличане на инвеститори и ще се срещнат с представители на успешни бизнес компании. Участниците ще имат възможността да поговорят с доказани експерти и професионалисти от WWF България, Kaufland България, Tech Tour, Noble Graphics и Spark. Ще учат и работят в най-съвременни лабораторни условия и ще посетят вдъхновяващи научни центрове като Techno Magic Land, както и офисите на водещи бизнеси у нас като Кaufland България. Участниците ще доразвият своите идеи с помощта на ментори, а в края на мастъркласа отново ще ги представят пред жури. Финалният победител в третия семестър на Panda Labs – „Бъдещето на мобилността“ ще получи наградата от 10 000 лв., която да инвестира в развитието на своята бизнес идея.

Panda Labs e глобална иновационна платформа за решаване на някои от най-неотложните глобални проблеми в сътрудничество с влиятелни партньори от сферата на бизнеса, научните среди и неправителствения сектор. В България тя се провежда благодарение на подкрепата на Фондация „Америка за България“ и на Kaufland България – като част от устойчивата CSR политика на компанията под мотото „Действията носят промяната“.

Повече информация за програмата Panda Labs можете да намерите тук.

#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн