Часовниците на Стара Загора връщат времето 100 години назад – безплатен градски тур

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA. NET
*
Версия за смартфони >>>

ПЛАКАТ Часовници1 (1)Тази събота (10 юли) от 9.30 часа от Туристически информационен център ще започне вторият безплатен градски тур от поредицата „Стара Загора – неразказани истории по правите улици“.

По време на завладяващата обиколка ще се потопите в магията на времето и връщане в миналото столетие. Заедно ще потърсим и ще разкрием историята на някои от най-известните градски часовници, както и тайната на точното време част от живота на известни старозагорски часовникари. Турът завършва пред емблематичния часовник на Държавен куклен театър, където за участниците са подготвени още изненади.

Екскурзовод на пътешествието през времето и този път ще бъде градският изследовател и доктор по социална антропология Мария Славчева, която в рамките на 1.30 часа ще разкрие вълнуващите и неразказани истории на Стара Загора.

Желаещите да участват в безплатния градски тур трябва да се запишат предварително. Това може да стане по най-удобния за Вас начин: на място в Туристически информационен център (бул.“Руски“ № 27), на тел. 042/ 62 70 98, на email office@visitstarazagora.bg, на сайта visitstarazagora.bg или https://forms.gle/MQgPWoNZkpN37NZ18 , както и във Фейсбук visitstarazagora.bg

Инициативата на Община Стара Загора и Туристически информационен център се осъществява с помощта на Регионален исторически музей и Регионална библиотека „Захарий Княжески“.

Участниците в градския тур получават талон за отстъпка в кафе-бар Bacardi и Selva кафе.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн