Георги Кадиев: Собствениците на имоти в парк “Бедечка” трябва да получат възможно по-скоро равностойно обезщетение

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA. NET
*
Версия за смартфони >>>

101.Кадиев - 11.07.2021Водачът на листата на коалиция “БСП за България” в 27-ми Старозагорски избирателен район Георги Кадиев отговори на въпроси на Гражданската група “Запазете Бедечка”, свързани със съдбата на едноименния парк. Ето какво заяви той:

- Г-н Кадиев, каква е визията Ви: трябва ли Бедечка да остане парк, или не трябва?
- Да, Бедечка трябва да остане парк на Стара Загора – такъв, какъвто го познават и ползват поколения старозагорци. Не е нормално един от големите български градове да остане само с един голям парк от категорията на Аязмото. И не само това, но трябва Общината да се погрижи да го реновира и облагороди, така че да изглежда също толкова добре, колкото и парк Аязмото.

- Какво ще направите за по-бързото финализиране на казуса: т.е. запазване на пълноценен парк и обезщетяване на онези собственици на терени, които са коректни?
- Това решение е очевидно, то е единственото възможно и точно това трябва да се направи. Уважавам правото на частна собственост и собствениците с реституирани имоти в парк Бедечка трябва да получат възможно по-скоро равностойно обезщетение по предвидения в закона ред. Призовавам и тях да проявят здрав разум и уважение към обществения интерес.

- Какво е виждането Ви за решаването на подобни казуси в цялата страна?
- Проблеми като този с парк Бедечка има и в София, и в други градове. В Южния парк на София по същия начин собственици на парцели вече имат право да започнат да ограждат своите имоти в парка. Проблемът и там, и в Бедечка е от години. За съжаление ГЕРБ и контролираните от Борисов кметове – както на София, така и на Стара Загора, вече повече от десетилетие нямат политическа воля и желание да решат този проблем. А политическа воля обяснимо няма, защото решението изисква даване, вместо “прибиране” и “усвояване” на средства.

Цялостното решението на проблемите с градските паркове в национален план виждам като част от по-големия процес – на смяна на политическия корупционен модел и в управление на страната от хора, на които не им е все едно и които имат реална политическа воля и ще свършат работа.

Конкретно за парк Бедечка – решението е очевидно и то стои години наред пред очите на Община Стара Загора и на кмета Живко Тодоров. Вместо реално решение, кметът заема героични пози. Не знам защо проблемът е оставен да тлее толкова години и да нагнетява излишен обществен конфликт. Очевидно тези, които сега управляват града, нямат воля да спасят парка. Иначе кметът щеше да заведе Бойко Борисов в парк Бедечка и там да се прегръщат и режат ленти.

Платена публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление!
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн