Междинни резултати от предприетата на територията на ОДМВР – Стара Загора полицейска операция

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA. NET
*
Версия за смартфони >>>

___MVR gerb 260За периода от 1 до 6 юли включително са проверени 129 лица, на които са съставени протоколи за предупреждение по чл. 65 от ЗМВР. Образувани са 10 проверки по сигнали за купуване на гласове и едно досъдебно производство. Извършена е проверка на 15 заложни къщи и дружества, предоставящи бързи кредити.

С цел предотвратяване на възможността за корпоративен вот са проверени 29 собственици на фирми.

В хода на полицейските действия са проверени 1600 МПС и 2300 лица. Установени са 11 – обявени за издирване, разкрити са и 18 други престъпления. Издадени са 320 предупредителни протокола.

Припомняме, че специализираната полицейска операция започна на 1 юли и ще продължи до 11 юли т.г.. В нея са ангажирани в максимален обем полицейските сили, с които разполага ОДМВР – Стара Загора, участват и екипи на ГД „Жандармерия. Основната цел е противодействието на престъпления срещу политическите права на гражданите и нарушения на изборното законодателство, противодействие на конвенционалната престъпност и установяване на издирвани лица. Паралелно с това се извършват и проверки по отношение на гражданската регистрация.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн