Пламен Караджов: Защо област Стара Загора е „горещият картоф” на България

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA. NET
*
Версия за смартфони >>>

За комплекса „Марица-изток”, индустриалните зони и антивота на гражданите

Пламен Караджов

Пламен Караджов

Област Стара Загора се оказа „горещият картоф“ на България – видяхме че лидерите на т.н. партии на протеста Слави Трифонов и Мая Манолова се оттеглиха като водачи на листи от миналите избори. Това заяви в студиото „Актуално” на Българската свободна телевизия Пламен Караджов, с преференция 103 от листата на „БСП за България” в 27-и Старозагорски МИР.

Според него най-тежкият проблем е решението за бъдещето на комплекса „Марица-изток”, който е пред колапс. Той припомни, че инфраструктурата в този район е направена за век напред, там работят около 70 хил. миньори и енергетици, създадена е огромна индустрия от фирми за поддръжка, услуги – общо около 100 хил. души се издържат от там. „Подписването на „Зелената сделка” обрича комплекса ”Марица-изток” и на дневен ред стои как ще се спасява този отрасъл, защото той не касае само област Стара Загора, а енергетиката на България”, посочи Пламен Караджов.

И допълни, че цялата икономиката в региона е в криза – засегнати са всички отрасли, туризмът, розопроизводството в Казанлъшко са в колапс, няма отрасъл, който да не е засегнат.

„Липсата на чуждестранни инвестиции е осезателна и за регионите Казанлък и Стара Загора. Това, което забелязахме с нашия водач на листата Георги Кадиев, е създаването на индустриални зони, които с години стоят неразработени, без нито една чуждестранна инвестиция, но иначе с добри заплати на кадрите там”, каза Пламен Караджов.

На въпрос как ще коментира изборните резултати в Благоевград той посочи, че „вторият, третият ешалон кадри на ГЕРБ търсят спасение в партия ”Има такъв народ” /ИТН/, визирайки новоизбрания кмет на града. Според Караджов една от причините за ниския вот в Благоевград е купеният и корпоративен вот. ”В нашата област този проблем е огромен – около 30% от вота е купен. Замесени са общински съветници и кметове, ние по места знаем всички. Направили сме необходимото да се спре купуването на гласове – регистър и списък с имената на купувачи е предаден на органите на МВР. Надяваме се този път действително полицията да си свърши работата, каквито са намеренията и на вътрешния министър. Според Караджов резултатът на ИТН в Благоевград е антивот, анти ГЕРБ.

Караджов обаче изрази надежда, че резултатите на „БСП за България” на 11 юли ще са по-добри, тъй като хората, участвали в срещите с кандидатите за народни представители са с повече увереност и желание за успех.

Платена публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление!
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн