Сигналите за купуване на гласове са в полицията за проверка и последващи действия

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA. NET
*
Версия за смартфони >>>

Георги Кадиев в Николаево: Продължаваме да приемаме и изслушваме всеки, който може да подаде сигнал. Изкъсо ще следим как полицията си върши работата – дали пак ще обръща гръб както през април

Снимка (1)Водачът на коалиция „БСП за България” за 27-и МИР Георги Кадиев и кандидат-депутатите от листата Георги Гьоков, Пламен Караджов, д-р Иван Колев, Даниела Лекина и Милена Данкова се срещнаха с избиратели от град Николаево. Купуването на гласове, които променят изборните резултати и в тази община, вълнуваха участниците в срещата и те попитаха как да се вложи край на това грозно явление.

„Направихме регистър на купувачите на гласове – община по община, град по град, махала по махала. Получихме стотици сигнали от цялата област, включително и днес за размяна на пари в ресторант в Раднево или за масово пазаруване в магазин в с. Ветрен. Регистърът с всички получени досега сигнали вече е подаден на МВР за последваща проверка и контрол. Продължаваме да приемаме и изслушваме всеки, който може да подаде сигнал. Изкъсо ще следим как полицията си върши работата – дали пак ще обръща гръб както през април”, отговори Георги Кадиев на въпрос.

Според него кампанията срещу купения вот вече дава резултат – след изтичане на крайния срок регистрираните по настоящ адрес в община Гурково са едва 140, докато само преди 2 месеца са били 650. „Така е и в другите рискови райони в областта. Продължаваме да следим изкъсо и да приемаме ваши сигнали, всичко регистрираме и предаваме на МВР”, увери водачът на листата.

Кадиев припомни, че машинният вот също гарантира честност при гласуването и затова сега управляващите се опитват да обяснят колко сложен и непосилен за възможностите на много хора е този начин. Но много е важно да докажем, че ни заблуждават и повече хора да излязат и да гласуват, защото само така ще преборим купения вот”, призова Кадиев.

Всеки, който желае, може да се включи в пробното машинно гласуване, което ще се проведе на 7 юли, от 12:00 до 19:00 часа в Центъра за административно обслужване на ул. “Георги Бенковски” №11 в град Николаево.

Платена публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление!
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн