Три предложения за званието „Почетен гражданин на Стара Загора“ за 2021

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA. NET
*
Версия за смартфони >>>

Десислава Стефанова, Силвия Томова и проф. Иван Божков

Десислава Стефанова, Силвия Томова и проф. Иван Божков

До края на установения срок – 1 юли, бяха получени три номинации за удостояване със званието „Почетен гражданин на Стара Загора“ за 2021 година.

Първото е за старозагорката Десислава Стефанова,създател и ръководител на Лондонския български хор за народни песни, основател и ръководител на Швейцарския български хор в Цюрих, преподавател по народно пеене в Българското училище „Иван Станчов“ към Посолството на България в Лондон, Великобритания. Номинацията е направена от Инициативен комитет с председател Почетния гражданин на Стара Загора акад. Кирил Тодоров, Александър Марулев, Kрасимира Манчева и Росица Ранчева.

Второто предложение е за Силвия Томова – художествен ръководител на Балетната трупа на Държавна опера Стара Загора. Предложението е направено от д-р Валентин Петров.

Третата кандидатура е за проф. д-р Иван Божков, дългогодишен преподавател, ректор и председател на Съвета на настоятелите на Тракийския университет. Автор на десетки научни издания и на стотици публикации. Предложението е направено от доц.д-р Добри Ярков – ректор на Тракийския университет и проф. Иван Станков – председател на Съвета на настоятелите на Тракийския университет.

Отличието „Почетен гражданин на Стара Загора“ се присъжда с решение на Общинския съвет по процедурата, предвидена в Наредбата за наградите и отличията. Връчва се по време на общоградското честване на Празника на града – 5 октомври. Предложението, заедно с приложеното писмо за подкрепа, са достъпни в сайта на Община Стара Загора, раздел “Обявления на Общински съвет”.
#svz

бутон за сайт


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн