Проф. Иван Станков представи новата си книга “История, политика и селско стопанство в България”

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA. NET
*
Версия за смартфони >>>

DSC_6423DSC_6531Проф. Иван Станков представи новата си книга „История, политика и селско стопанство в България“ в Тракийски университет – Стара Загора при препълнена зала.

На събитието присъстваха ректорът доц. Добри Ярков и членове на ректорското ръководство, декани и заместник-декани, преподаватели от всички факултети, представители на земеделските институти, журналисти, приятели и семейство.

Проф. Станков е започнал да пише книгата си преди година и половина, за да я посвети днес на 100-годишнината от началото на висшето аграрно образование в България. В нея се проследява развитието на селското стопанство от създаването на Българската държава до наши дни – при всяко управление на страната. Книгата е подкрепена със сериозна статистика, засягаща потреблението, производството, вноса и износа на земеделски култури, животни и животински продукти.

Проф. Иван Станков е част от академичната общност на Тракийския университет още от времето на ВИЗВМ, като започва от млад асистент, бил е заместник-декан и декан на Аграрния факултет, както и ректор на университета от 2007 до 2015 година.

DSC_6686DSC_6464
#

vvv

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн