Поглед към предстоящото 141-во издание на Ю Ес Оупън

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA. NET
*

 

 

Артър Аш Стейдиъм е централният корт на Откритото първенство по тенис на САЩ и е най-големият в света с капацитет от 23 771 души. Снимка: hikma.blog.bg

Артър Аш Стейдиъм е централният корт на Откритото първенство по тенис на САЩ. Той е най-големият в света с капацитет от 23 771 души. Снимка: hikma.blog.bg

Откритото първенство на САЩ по тенис е един от четирите турнира от серията Голям шлем, както и последното такова във всяка календарна година.

Този турнир съществува от 1881-ва година, когато настилката за игра е била тревна, докато в днешни дни официалната настилка на Ю Ес Оупън е твърда.

Този турнир разполага и с един от най-сериозните наградни фондове в тениса или по-точно 53.4 милиона долара за последното издание на турнира.

Последният победил в Ю Ес Оупън пък стана австрийската надежда в тениса Доминик Тийм, който показа изключително сърцата игра, обръщайки мача от 0:2 сета до крайния успех с 3:2 сета над германеца Александър Зверев.

И тъй като сингъл мачовете винаги са представлявали основния интерес за зрителите на Ю Ес Оупън, изглежда логично да се спрем на основните фаворити за победа в тазгодишното издание на турнира.

На първо място би следвало да погледнем съответните предварителни коефициенти свързани с конкретните тенис залагания за шампион на Ю Ес Оупън 2021.

Така ще видим, че предварителният фаворит за краен успех е Новак Джокович с коефициент от 2.20, който демонстрира изключителна форма през този сезон. След сърбина се нарежда Данийл Медведев (6.00), който достигна до полуфинал през минала година, където загуби от бъдещия шампион Тийм.

Именно Доминик Тийм е с третия най-добър коефициент (6.50), като естествено австриеца ще се надява да защити своята титла.

Четвърти по предварителните коефициенти е легендата Рафаел Надал (7.50), който наскоро взе интересното решение да не участва на Уимбълдън и Олимпийските игри.

Вместо това Рафа реши да прекара своето лято в почивка, отдавайки се на релакс на своята голяма и луксозна яхта, струваща 5.5 милиона евро.

Всъщност Надал и Джокович са в пряка битка за спечелването на колкото се може повече трофеи от серията Голям шлем, като и двамата търсят подобряване на рекорда, въпреки че до момента испанецът има една титла повече от сърбина.

Друга легенда в тениса, който има еднакъв общ брой титли от турнирите от Голям шлем, е Роджър Федерер. Маестрото дели петия най-добър коефициент (11.00) за спечелване на Ю Ес Оупън с гръцкия талант Стефанос Циципас.

Швейцарецът е в професионалния тенис от 1998-ма година насам, като неговите 20 трофея от най-престижните четири турнира в тениса са рекорд, който той дели с Надал.

И въпреки своята доста напреднала за тенис разбиранията възраст, Федерер все още е един от най-добрите в света, като нищо чудно той да се поздрави с крайния успех на кортовете в Ню Йорк.

Интересно е да се отбележи, че най-добрият български тенисист Григор Димитров изобщо не присъства в тези предварителни прогнози за победител на Ю Ес Оупън 2021.

Факт, е че хасковлията преживява труден сезон и продължащи контузии измъчват Гришо, който все пак намекна за своята класа в самото начало на годината.

Така например, на Аустрелиън Оупън Димитров показа защо е сред най-добрите, като на осминафиналите той се разправи с Доминик Тийм, побеждавайки го с 3:0 сета.

Но в крайна сметка контузия спря българина от постигането на нещо голямо.

Като цяло, предварителният фаворит за краен успех на предстоящото Открито първенство на САЩ естествено е Новак Джокович.

Сърбинът се намира в страхотна форма и би било изненада той да не триумфира с поредната си голяма титла за тази година.

#

vvv

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн