Британско-българската бизнес асоциация гостува на Тракийския университет

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA. NET
*
Версия за смартфони >>>

DSC07561Ректорът на Тракийския университет доц. д-р Добри Ярков проведе работна среща с представители на Британско-българската бизнес асоциация. Целта на визитата беше свързана със заимстване на добри практики и модели в Обединеното кралство и бъдещи партньорски отношения с институцията.

Британско-българската бизнес асоциация (BBBA) (www.bbba.bg) стартира своята дейност през януари 2015 г. с пълната подкрепа на Британското посолство в София и на Българското посолство в Лондон. Към момента членовете й са над 100, представящи всички аспекти на британския и българския бизнес. Мисията им е да стимулират и подкрепят бизнес взаимоотношенията между Обединеното кралство и Република България.

Сред целите на BBBA са: увеличаване на търговската и инвестиционна активност между Великобритания и България; улесняване на бизнес отношенията, икономическото развитие и обмен на знания в полза на двете държави; да бъде на първо място за оказване на съдействие при планирането на бизнес в Обединеното кралство (България); подобряване знанията и уменията на членовете; самостоятелно да се финансира.

Агро енергетика и Регенеративно земеделие са модерният и иновативен опит на Англия, от които Тракийският университет има желание да заимства идеи и да обменя научно сътрудничество, сподели ректорът доц. Ярков.

От своят страна бизнес-асоциацията предложи сътрудничество с различни търговски камари в Обединеното кралство и официално представяне на Тракийския университет.

Работната визита приключи с организация и координация на предстоящи онлайн срещи с научните и бизнес-среди на Кралството и Университета.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн