Туризмът: Ново начало със стари мурафети в ММЦ Приморско

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA. NET
*
Версия за смартфони >>>

6576767При регламент, указващ приключването на дискотеките до 23.00 часа, шумен купон на откритата сцена на ММЦ Приморско изтормози яко почиващите в близкия хотел “Форест бийч” и бунгалата “Холидей”, които си отдъхнаха от врявата близо два часа по-късно в нощта срещу понеделник. Заминаващите от курорта в началото на седмицата си тръгнаха недоспали и сърдити.

На всичкото отгоре на 5 метра от басейна вчера почина, докато косеше тревата, 63-годишен работник. Просто ураган от емоции за гостите на комплекса.

Едва ли има непосредствена връзка между скандално дългата дискотека, всеобщото недоспиване и фаталния инцидент, но безцеремонното погазване на правилата за отдих не говори никак добре за реформаторските амбиции на служебното правителство. След серия от сигнали на тел. 112 за нарушаване на нощния покой полицията идва, прави забележка и си отива, а дискотеката продължава с нова сила. Това е накратко процедурата в целия й блясък и нищета, обясниха запознати с положението.

Безсънието на гостите на комплекса, сред които и много чужденци, включително големи групи деца и подрастващи, явно никого не вълнува – нека бъдат така добри да търпят покорно врявата и да мигат на парцали цяла нощ, щом полицията, респективно държавата, е безсилна да се справи с произвола на някакъв си диджей. Ча-ча-ча!

Скандалите по върховете може и да са приоритет на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, но няма да е зле да обърне малко внимание и на проблемите на обикновените хора, като поне даде ясни указания на служителите си как да реагират на сигнали като споменатия с дискотеката от миналата нощ, за да не изглежда полицията толкова безсилна в опазването на реда. Не сме ние, които трябва да му подсказваме какво точно може да се направи в подобна ситуация. Ако не може да се справи, може поне да поиска съвет от спеца по проблема с нощната тишина Валери Симеонов.

Да не гледа с безразличие отстрани и служебният министър на туризма Стела Балтова. С безобразия като последното в ММЦ Приморско трудно ще вдигне реномето на българските курорти. Проявите на дива ориенталщина и липсата на елементарен ред водят само до едно – празни хотели и бягство на туристите в съседни, по-добре уредили почивното си дело страни.

#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн