Близо 300 участници от 13 страни се включиха в международна научна конференция на Стопанския факултет при Тракийския университет

STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

DSC_5278DSC_5305Стопанският факултет при Тракийския университет откри Шестата международна научна конференция „Бизнесът и развитието на регионите”, 24-25 юни 2021 г.

В мащабния научен форум се включиха 290 участници от България, Испания, Русия, Гърция, Турция, Германия, Полша, Украйна, Саудитска Арабия, Словакия, Литва, Индия, Румъния.

В дните 24 и 25 юни в 8 секции ще бъдат представени общо 220 доклада.

Международната научна конференция беше открита в конферентната зала на хотел “Калиста” в Старозагорските бани с приветсвие от декана на Стопанския факултет доц. Блага Стойкова: „Благодаря ви за това, че дойдохте, благодаря на колегите, които се включиха и онлайн в нашите конферентни връзки. През последните години Международната научна конференция „Бизнесът и развитието на регионите” утвърди своя висок атворитет и доказателството за това е, че днес ние имаме участници от 13 страни от различни континенти, участници от академичните среди и реалния бизнес, представители на различни обществени структури. Желая успех на днешната конференция!“

DSC_5289Ректорът на Тракийския университет доц. д-р Добри Ярков поздрави всички участници: „Отправям към вас един призив, тъй като това, което предстои да се случи в България през следващите години, е решаващо за това, каква посока ще поеме страната ни. Призовавам всички участници в конференцията, най-вече ръководителите на Стопанския факултет, да се обърнат към реалната икономика, защото това, което предстои да се случи в област Стара Загора, Кюстендил и Перник, Ямбол, Сливен, Хасково, е знаково и участието на Стопанския факултет трябва да помогне както на държавата, така и на областта и на общината в трансформацията на целия икономически модел. Предлагам ви следващата конфренция да бъде прицелна и да бъде насочена към този проблем, защото времето лети, а ангажиментите, които са поети от държавата, са сериозни. Трябва да преминем с минимален стрес през това, което ни предстои в региона в процес на икономически растеж и вярвам, че Стопанският факултет и Тракийският университет като цяло имат капацитета и експертизата да помогнат в този процес на трансформация на икономическия модел. Желая ви от сърце успех и се радвам искрено на това, което виждам днес!“

Приветствие отправиха и заместник-областният управител на Стара Загора Стоян Стоянов, Стефан Шоселов – председател на КРИБ – Стара Загора, Олег Стоилов – председател на Търговско-промишлена палата – Стара Загора, Жулиета Върлякова – директор на Агенцията по заетостта към Бюрото по труда – Стара Загора, Благовеста Шинева – Център за изпитване и европейска сертификаци, както и декани на факултети и директори на структурни звена към Тракийския университет.

Пленарната сесия започна с доклад на тема “Опашкарска икономика” на проф. Гарабед Минасян от Институт за икономическия изследвания на БАН.

Международна научна конференция се провежда на всеки две години. Първата (2009 г.), Втората (2011 г.), Третата (2013 г.), Четвъртата (2017 г.) и Петата (2019) международни научни конференции „Бизнесът и развитието на регионите” посрещнаха над 550 участници от 13 държави (Австрия, Англия, България, Германия, Гърция, Испания, Италия, Македония, Полша, Русия, САЩ, Турция, Чехия). Докладите бяха публикувани в “Trakia Journal of Sciences”.

Целта на научния форум е изграждане и поддържане на ефективно работеща система „наука – бизнес – държавно управление”.

Международната конференция е насочена към академичните среди, представители на бизнеса, местната администрация и държавните органи, които разработват секторни и регионални политики на национално и международно ниво.

Тематични направления:

• Развитие и управление на регионите в прехода към зелена икономика
• Бизнес развитие, иновации и кръгова икономика
• Конкурентоспособност и устойчиво развитие на земеделието
• Съвременни предизвикателства пред ключови социално-икономически сектори
• Спортни, информационни и комуникационни проблеми на бизнеса и общностите

Официални езици: Български и английски

Конференцията се провежда под патронажа на кмета на община Стара Загора г-н Живко Тодоров.
#lice

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2021 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн