Георги Кадиев: БСП спаси летище Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Летище - КадиевГрад без летище е ниска категория. Жителите на община Стара Загора не искат това. Например тук могат да бъдат приети 6-те хеликоптера, за които служебното правителство информира наскоро за закупуването им. Площадката е подходяща за противопожарни хеликоптери, карго товари, парашутни и др.въздушни спортове, летището има и отбранителни функции

„Летище Стара Загора остава с перспективата да се развива като летище, а не като строителна площадка или индустриална зона. Това стана благодарение на съветници от БСП, които не допуснаха летището да бъде закрито”. Това каза водачът на листата на „БСП за България” Георги Кадиев.

До тук се стигна, след като местният парламент гласува отмяната на предходното си решение от месец май – давайки разрешение за изменение на действащия Общ устройствен план на града, на прилежащи крайградски територии и за изработване на проект за план за застрояване на имоти в с. Загоре. Решението на местния парламент бе отменено от областния управител Иван Чолаков като незаконосъобразно със заповед № АК-01-ЗД-8 на 9 юни 2021 г. Той бе сезиран със сигнал от общинския съветник на „БСП за България” адвокат Илка Петкова като незаконосъобразно.

„То е и нецелесъобразно, и необосновано решение, което се радвам, че отмени Общински съвет – Стара Загора. Направих искане предложението да бъде оттеглено с цел съгласуване и изготвяне на правен анализ от компетентните за това ведомства – МРРБ, Министерство на транспорта, Министерство на отбраната, Министерство на икономиката и др., предвид стратегическия характер на обекта”, каза Петкова.

Убедително днес прозвучаха мотивите и на Андрей Андреев, бивш шеф на Летище Варна, пред общинските съветници на Стара Загора, че трябва да бъде запазено старозагорското летище. Пред местния парламент говориха и бившите общински съветници от БСП Кольо Димов и адв. Сашо Лозанов, които настояха от името на гражданите теренът да се запази като летище.

„Изразявам удовлетвореността на старозагорци, които не приеха акта на местния парламент. Те очакват тази транспортна възможност да се реализира като комуникационен възел, тъй като не са доказани настъпили промени в устройствените условия. Град без летище е ниска категория. Това знам, че не искат жителите на община Стара Загора. Още повече, че обектът е с регионално и национално значение. Например тук могат да бъдат приети 6-те хеликоптера, за които служебното правителство информира наскоро за закупуването им. Площадката е подходяща за противопожарни хеликоптери, карго товари, парашутни и други въздушни спортове, летището има и отбранителни функции”, заключи Кадиев.

Платена публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление!
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн