Задържаха 31-годишен, обрал жилище в Стара Загора, докато обитателите спят

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA. NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И.Г., на 31 г., привлечен като обвиняем за това, че на 16.06.2021 г. в Стара Загора, в условията на опасен рецидив, е отнел чужди движими вещи без съгласието на собствениците, с намерение противозаконно да ги присвои – чл.196, ал.1, т.1 вр. чл.194, ал.1 вр. чл.29, ал.1 от Наказателния кодекс.

Пострадалите две жени – майка и дъщеря, живеели на първия етаж в жилищна кооперация в Стара Загора. На 15.06.2021 г. вечерта били в дома си. Те легнали да спят около 22 часа, като оставили отворени два прозореца на остъклена тераса. Около 4 часа обвиняемият И.Г. минал покрай жилищния блок и видял отворения прозорец. Той се качил на терасата, демонтирал комарника и влязъл в жилищните помещения. От стаите взел кожена дамска чанта, сумата от 400 лева, лични и дебитни карти, ръчен часовник, валута, мобилен телефон и други вещи на пострадалите, след което отключил входната врата и напуснал жилището. Около 6,30 ч. една от пострадалите се събудила и установила липсата на дамската си чанта, както и факта, че входната врата на жилището е отключена и оставена открехната.

Обвиняемият е осъждан, с наложени наказания за престъпления против собствеността.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн