Стара Загора се превръща в столица на високотехнологичния бизнес в България

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA. NET
*
Версия за смартфони >>>

__Obshtinata 660 - CНад 140 участници, представители на едни от най-големите технологични компании в България, ще вземат участие в национална конференция „Експанзия на индустрията на знанието на регионално ниво“, която ще се проведе на 25 юни от 9.30 часа в залата на Културен център „Стара Загора“. Форумът се организира от Община Стара Загора съвместно с Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST). По време на него ще бъдат дискутирани факторите и мерките, които трябва да бъдат взети на локално и национално ниво за привличането на нови инвестиции и за създаването на нови работни места.

Ще бъдат разгледани новите реалности в сектора, както и темата за пандемията като катализатор на експанзията на бизнеса на регионално ниво. Присъстващите ще посочат конкретни мерки за привличане на нови инвеститори и за създаване на благоприятна бизнес среда.

Участие в срещата ще вземат г-н Живко Тодоров – кмет на Община Стара Загора, г-н Илия Кръстев – председател на УС на AIBEST, г-н Доброслав Димитров – председател на Българска асоциация на софтуерните компании, г-н Добромир Иванов – председател на Българската стартъп асоциация, г-н Генчо Керезов – зам.-кмет в направление „Дигитализация, иновации и икономическо развитие“ на Столична община, г-н Стефан Стоянов – зам.-кмет „Образование, бизнес и европейски политики“на Община Пловдив, представители на местната и държавната власт и институции, както и големи международни и български компании и неправителствени организации.

Конференцията ще се излъчва с безплатен стрийминг на живо https://www.youtube.com/watch?v=5_NwGPlB9E8.
#gerb

lice

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2021 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн