Четвъртокласници засадиха 150 цветя в центъра на Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA. NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_8802IMG_8789Четвъртокласници от Второ ОУ „П.Р.Славейков“ се включиха днес в акция по зацветяване в центъра на Стара Загора. В пространството пред Универсалния магазин малчуганите посадиха общо 150 многогодишни растения, подходящи за сянка – хойхера, хоста и хемерокалис, както и почвопокривни – глехома и дихондра. Инициативата е на Община Стара Загора, съвместно със Съюза на архитектите в България – дружество Стара Загора.

„Днешната акция е продължение на творческите срещи, които организираме съвместно със Съюза на архитектите в България – дружество Стара Загора. Идеята е дадем възможност на най-малките да се включат в направата на града ни още по-красив. По този начин да им покажем, че трябва да се грижим за средата около нас и да пазят направеното, което е за всички“, каза по време на засаждането главният архитект на Община Стара Загора Виктория Грозева. Тя допълни, че се предвижда кампанията да стане ежегодна, което да допринесе за това, Стара Загора да стане още по-красива и зелена.

Преди започване на дейностите учениците бяха запознати с технологията на процеса по засаждане на растенията. Четвъртокласниците с ентусиазъм се впуснаха в задачата и показаха завидни знания за цветята и тяхното отглеждане.

Председателят на старозагорското дружество на Съюза на архитектите в България (САБ) арх. Велимир Георгиев допълни, че целта е да се възпита отношението на децата към градската среда и към създаването и опазването й.

Грижата за новонасажденията, осигурени от САБ – дружество Стара Загора, и тяхната поддръжка ще бъде на звено „Озеленяване и комунални дейности“ към местната администрация.

IMG_8808IMG_8820IMG_8818IMG_8825IMG_8832IMG_8836
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн