Фондът за справедлив преход и българските въглищни региони – онлайн дискусия на 25 юни

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA. NET
*
Версия за смартфони >>>

Evropa direktno Stara Zagora 230Научете подробности за начина, по който ще функционира Фондът за справедлив преход и потенциалното му отражение върху българските въглищни региони. Включете се в събитие по темата, което ще се проведе с ограничен брой участници на живо в Стара Загора на 25 юни 2021 г., петък, от 13.00 до 14.30 ч. и ще бъде излъчванo пряко онлайн.

Европейски парламент в България съвместно с Център Европа Директно Стара Загора Europe Direct – Stara Zagora имат удоволствието да Ви поканят на дискусия на тема „Фондът за справедлив преход и българските въглищни региони“.

Основните теми на дискусията ще бъдат насочени към мерките, които предвижда Регламентът за Фонда за справедлив преход, типът инвестиции и структурни промени, които трябва да бъдат предприети от страна на държавите и регионите, за да облекчат прехода към зелена икономика и аспектите от Регламента, по които все още не е постигнато съгласие.

Събитието ще започне с панелна дискусия с участието на Манолис Кефалоянис (ЕНП/Гърция), член на Европейския парламент и докладчик по регламента за Фонда за справедлив преход, Цветелина Пенкова (С&Д), член на Европейския парламент и на Комисията по регионално развитие, Елоди Дюран, програмен ръководител, отдел Е3, ГД „Регионална и селищна политика“ на Европейската комисия и Костадин Сирлещов, управляващ партньор в CMS София и ръководител отдел „Енергия и климатични промени“ за Централна и Източна Европа.

Панелната дискусия ще бъде последвана от дискусия с публиката, а модератор на събитието ще бъде д-р Румяна Грозева, изпълнителен директор на Агенцията за регионално икономическо развитие в Стара Загора.

Събитието ще се прeдава в платформата Zoom. Работните езици ще са български и английски с двупосочен симултанен превод за участниците в срещата в Zoom. Дискусията ще бъде излъчвана на живо само на български език на Фейсбук страницата на Бюрото на ЕП в България.

Регистрирайте се за участие в онлайн дискусията до 24.6 тук: http://epfacebook.eu/qzpG. На регистрираните участници ще бъде изпратен линк за включване в срещата няколко дни преди началото й.

Изпращайте въпросите си към участниците предварително в slido: https://www.sli.do/ с хаштаг #JTF. По време на дискусията въпроси ще могат да бъдат задавани от присъстващите на живо гости, чрез коментари към излъчването във Фейсбук и през чата на Zoom.

#vvv

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн