Обучават безплатно строителни фирми как да печелят обществени поръчки

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA. NET
*
Версия за смартфони >>>

Семинар

Бел. ред.: Преди бяха съобщени по-ранни дати. Променени са както следва:

На 6 и 7 юли в хотел „Езерото“ в Стара  Загора ще се проведат безплатни обучения за строителни фирми, които имат желание да участват в обществени поръчки, но им липсват знания и опит в тази сфера. В обучението ще бъдат представени строителните поръчки, възлагани от Община Стара Загора в последните 2 години, както и планираните за 2021 строителни дейности, които предстои да бъдат отворени скоро, така че желаещите фирми да имат достатъчно време да се подготвят за тях. В практическата част ще бъде демонстрирана стъпка по стъпка работата с ЦАИС-ЕОП и как на практика участниците могат да подадат офертното си предложение през нея. Експерт-юрист по ЗОП ще обърне внимание на важни теми относно правилната подготовка и най-често срещани проблеми при кандидатстване в обществени поръчки.

Строителните поръчки, които Община Стара Загора обявява всяка година, са добра възможност за местните фирми да заработят с нов клиент. Сключването на договор с публичен възложител не е толкова лесно документално. По-малките фирми срещат затруднения да “разчетат” езика на държавната администрация, както и да подготвят и подадат правилно своето предложение, тъй като изискванията в публичния сектор нямат нищо общо с частните сделки. През 2020 се въведе и нова  електронна система за обществени поръчки ЦАИС-ЕОП,  която затруднява по-неопитните участници.

Поканени са за участие фирми от цялата Старозагорска област – обучението е специално за строителни фирми, но желаещи от други сектори също могат да се включат.

*Обучението е безплатно, но е необходима предварителна регистрация на office@tender-service.bg или 0894 649 501. Ще бъде възможно и онлайн включване през платформата Zoom. 

Проекта се реализира от платформата tender-service.bg с финансовата подкрепа на Фондация “Америка за България”.

#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн